Hlavní obsah

Teplice poprvé padly, Sparta je má po půlce ligy na dostřel

PRAHA

Nechtěli hrát, ale museli. Fotbalisté Teplic doufali, že kvůli výskytu prasečí chřipky v mužstvu bude jejich duel v Olomouci odložen. Nestalo se, a tak v závěrečném utkání první poloviny Gambrinus ligy přišlo to, na co všichni jejich pronásledovatelé čekali. Tepličtí poprvé v soutěži prohráli a čelo tabulky se hodně vyrovnalo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic a Jablonce stále vládnou lize, Spartu už však mají v patách.

Článek

Skřípění zubů jim nebylo nic platné. Debakl 2:6 na Hané ukončil neporazitelnost Teplic. „Nehledáme žádnou křivdu, byť jak lékař, tak hygienik hrát nedoporučili. Respektujeme rozhodnutí svazu. Budeme se bavit o tom, proč jsme dostali šest branek a co jsme mohli udělat jinak,“ reagoval zklamaný trenér Jiří Plíšek. Během celého zápasu trnul, jak hráči celých devadesát minut udýchají. A to má jeho tým před sebou ještě závěrečný duel podzimu s Plzní...

Všechny výsledky nejsledovanějších zápasů 15. kola hrály do noty Spartě. Letenští uťali výhrou nad Libercem sérii tří domácích remíz a pak sledovali, jak se plichtou na Střelnici obraly navzájem Jablonec se Slavií, jak Mladá Boleslav zastavila rozjetý Baník a jak nakonec padly i Teplice. Sparta je tedy už třetí tři body za Teplicemi a jako jediná ještě neprohrála. „Pokud jde o ztrátu na Teplice, to je pořád jen matematika. Podzim je rozehraný, z toho bych závěry nedělal,“ opakoval několikrát trenér Jozef Chovanec.

Gambrinus liga v polovině
Příjemná překvapení - Teplice, Jablonec a Ostrava
Severočeši se přetahují o vedení v tabulce, jako by hráli svoji vlastní ligu... A Baník, který byl na jaře katastrofální, jim sekunduje.
Odpadlíci - Slavia, Liberec a Brno
Krize Slavie je tak velká, že obhájce momentálně nehraje o titul. Liberec se dosud nevzpamatoval z kolapsu v play-off Evropské ligy a Brnu teď znějí nedávné smělé plány jako vzdálená utopie...
Kanonýr - Marek Kulič
Po návratu ze Sparty nejen on brzy zjistil, že v Mladé Boleslavi je zase doma. Zatím stihl devět gólů a reprezentační kouč Bílek možná lituje, že znovuzrozený střelec není o trochu mladší.
Velký odchod - Vladimír Šmicer
Slávistické Štístko je pryč... Šmíca bojoval po další operaci o návrat do sestavy, ale v ponuré atmosféře Edenu raději skončil a druhý den už byl ve službách národního týmu.
Strahovský kat - Jiří Golda
Nejen góly a body, v úvodu soutěže padaly také nezvykle vysoké tresty. Rozdává je nový šéf disciplinárky a třeba komikovi Švancarovi napařil stop na šest zápasů.

Pro Slavii je bod ze Střelnice málo

Remízu na Střelnici nevítal ani jeden ze soupeřů. „Chtěli jsme vyhrát, protože my vyhrávat potřebujeme. V naší situaci bod skutečně nic neřeší,“ netvářil se nadšeně slávistický kouč Karel Jarolím. „Remíza doma je ztrátou, kterou jsme pomohli soupeřům figurujícím za námi,“ přiznával zklamání i jeho jablonecký kolega František Komňacký.

Sešívaní si tak pomohli o slepičí krok. Na vedoucí Teplice ztrácejí jedenáct a na Spartu (a tím pádem na pohárové příčky) už osm bodů. „Snad jen plusový bod do tabulky pravdy je pro nás pozitivem, nic víc... Ještě ale hrajeme doma s Brnem. A ten zápas už prostě vyhrát musíme,“ burcuje již poněkolikáté tým Jarolím.

Rozjetý Baník možná trochu vykolejila reprezentační pauza, i když je jasné, že také Mladá Boleslav chytila v poslední době formu. „Nemyslím si. Dobře jsme potrénovali a pauzu využili smysluplně. Prostě se nám nepovedl zápas, což je smutné, ale musíme to hodit za hlavu a jít dál. Teď to bude hodně dlouhý čas do pondělí, kdy hrajeme s Olomoucí poslední zápas podzimu,“ uvědomuje si ostravský záložník Tomáš Marek.

Sestava 15. kola podle Sport.cz
Sňozík (Bohemians 1905) - Doležal (Č. Budějovice), Rajnoch (Ml. Boleslav), Dreksa (Olomouc) - Šultes (Olomouc), Mezlík (Č. Budějovice), Ordoš (Olomouc), Zeman (Sparta) - Kulič (Ml. Boleslav), Holenda (Sparta), Jeslínek (Bohemians Praha).

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice