Hlavní obsah

VIDEO: Slovan se proti Boleslavi rozloučil s podzimem jasnou výhrou

Fotbalisté Slovanu Liberec vyhráli v posledním podzimním 16. ligovém kole nad hráči Mladé Boleslavi hladce 3:0. O tři body domácích se svými brankami zasloužili Nezmar, Bosančič a Kerič. Ten dal svou první ligovou trefou v sezóně vzpomenout na své dřívější brankové hody. Mladoboleslavským na severu Čech nepomohlo ani vyloučení Lukáše Váchy čtvrt hodiny před koncem.

Článek

Domácí fotbalisté mohli své fanoušky na stadiónu U Nisy potěšit už ve 2. minutě, chorvatský útočník Kerič však mladoboleslavskou síť nerozvlnil. Mezi střelce se nezapsal o deset minut později ani Poláček na druhé straně hřiště, když tváří v tvář libereckému brankáři Zichovi napálil míč mimo tři tyče.

A tak se prvním střelcem utkání stal až ve 22. minutě zkušený forvard Slovanu Jan Nezmar. Ten ve vápně hostí využil sklepnutí míče od Keriče, jenž zády k brance zpracoval centrovaný míč od Frejlacha z pravé strany hřiště. Aktivnější Severočeši nepouštěli svého soupeře do vážnější šance ani nadále, a tak šli do šaten za pro ně výhodnějšího stavu 1:0.

Mladoboleslavští si o přestávce uvědomili, že bez zvýšené aktivity proti domácím příliš šancí na úspěch mít nebudou, a tak se před libereckým gólmanem Zichem začali ve druhém poločase objevovat stále častěji. Po hodině hry, kdy už bylo na trávníku pět nových hráčů, mohl pro Slovan navýšit skóre Vulin, jeho střela levačkou letěl však těsně vedle šibenice hostující branky.

Velkou radost si prožil v 65. minutě útočník Severočechů Kerič, který nejenže po kličce stoperovi zvýšil na 2:0, sám si tak navíc připsal svůj první ligový gól v této sezóně. Když v 72. minutě zvyšoval nový muž na trávníku Bosančič již na 3:0, byli Středočeši zralí na ručník. Nic jim už ani nepomohlo vyloučení domácího záložníka Váchy v 74. minutě, jenž v krátké době za sebou viděl dvě žluté karty. Stejně v poslední minutě dopadl i hostující stoper Rolko.

FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0)
Branka: 22. Nezmar, 65. Kerič, 72. Bosančič. ŽK: Vácha, Holeňák - Rajnoch, Mendy, Rolko. ČK: 74. Vácha po dvou žl.- 90. Rolko po dvou žl. Rozhodčí: Adámek, Wilczek, Vysloužil. Diváci: 3929.
Liberec: Zich - Gebre Selassie, Polák, Dejmek, Janů (46. Bosančič) - Frejlach (60. Purič), Vácha, Papoušek, Vulin - Nezmar, Kerič (86. Holeňák).
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Rolko, Kúdela (42. Djalovič, 62. Opiela) - Mendy, Rajnoch, Sylvestr, Poláček - Kulič, Táborský (46. Chramosta).

Reklama

Související témata: