Hlavní obsah

VIDEO: Devatenáctiletí mladíčci srazili Kladno

PŘÍBRAM

Třetí vítězství v řadě na domácím stadiónu slavila Příbram, která sice dvakrát přišla o vedení po gólech devatenáctiletého mladíčka Hušbauera, ale stejně starý Wágner nakonec strhl dvě minuty před koncem vedení na stranu domácích, který před vlastním publikem podlehli jen Teplicím. Kladno prohrálo pošesté za sebou. „V závěru jsme ukázali velký charakter,“ radoval se Karol Marko, trenér Příbrami.

Článek

Domácí měli obrovskou šanci už po pěti minutách, kdy Kladno špatně zahrálo signál při rohovém kopu a v následném brejku se řítil Klesa sám na Pavlíka, ten však úmysl příbramského hráče o kličku vystihl a míč chytil.

V duelu plném nepřesností, kdy prakticky neexistovala souvislá kombinace, neměli brankáři mnoho práce, protože borci Příbrami ani Kladna lehce ztráceli míče a do nebezpečné šance se prostě nedostali.

Domácí se však přeci jen ujali vedení, když si Hušbauer narazil míč s Fantišem, obešel brnícího Strnada i Grosse a levačkou napálil míč z hranice velkého vápna do sítě - 1:0. Brzy mohlo být domácím mnohem veseleji, protože Procházka fauloval těsně před velkým vápnem a Pleško z přímého kopu trefil břevno.

Kladenští pak z jediné vydařené akce první půle srovnali, když Tatanšviliho přetažený centr z levé strany vrátil hlavou Holub, míč ještě přizvedl Zachariáš a Strnad prvním ligovém gólem v šedesátém devátém zápase kariéry srovnal. „Po střele Pleška do břevna jsme začali být laxní. Kladno bylo agresivnější a dost s námi cvičilo. O vyrovnání jsme si koledovali,“ viděl příbramský trenér Marko.

Po přestávce domácí vyráběli nepochopitelné chyby v rozehrávce a dlouhé minuty se nemohli dostat na dostřel Pavlíkovy svatyně. A po nebezpečné ráně Tatanšviliho je od gólové pohromy uchránil výborným zákrokem Krbeček. „V úvodu druhé půle jsme hráli strašně chaoticky, nikdo hru neuklidnil, nepodrželi jsme balón,“ zlobil se Marko.

Hektický závěr rozhodl Wágner

Postupně Příbram přidala na důrazu, hru zrychlila, zpřesnila a získala převahu. A byla blízko gólu. Plašilovu dobrou střelu stačil Gross skluzem zablokovat, po rohu Klesy bravurně vyrazil Pavlík hlavičku Fantiše z malého vápna. Když ale Tarczal poslal kolmo středem míč Hušbauerovi, který prošel nikým neatakovaný až na velké vápno a napálil balón podle Pavlíka, bylo s Kladnem zle.

Zvláště, když si hosté nebyli schopni kloudně přihrát a ze hřiště se prakticky vytratili. Zlomit jejich odpor mohl po centru Klesy zprava Huňa, jeho hlavička ale o milimetry minula kladenskou svatyni.

Hostům se sice podařilo vyrovnat, když Cigánkův centr zleva minul Šilhan, ale zezadu nabíhající Zoubele ve skluzu srovnal. Už za necelé dvě minuty propukla Příbram v euforii, když Hušbauer prošel mezi dvěma hráči až k brankové čáře a proti noze přihrál Wágnerovi, který balón napálil ke vzdálenější tyči a zařídil výhru Příbrami. „Když dostaneme tři góly po hodně podobných akcích, těžko můžeme myslet na úspěch,“ láteřil Martin Hřídel, trenér Kladna.

<tbody><tr class="invert"><td>1. FK Příbram - SK Kladno 3:2 (1:1) </td></tr><tr><td><strong>Branky:</strong> 19. a 68. Hušbauer, 88. Wágner - 29. Strnad, 86. Zoubele. Rozhodčí: Jech - Kovařík, Moudrý. ŽK: Szabo. Diváci: 2076. </td></tr><tr><td><strong>Příbram:</strong> Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa (86. Šmejkal), Hušbauer, Tarczal, Rodriguez (64. T. Pilík) - Huňa, Fantiš (78. Wágner). Trenér: Marko. </td></tr><tr><td><strong>Kladno:</strong> Pavlík - Bartoš, Procházka, Gross, Mráz - Holub (77. Šilhan), Strnad, Tatanašvili (60. Szabo), Cigánek - Zachariáš (77. Klinka), Zoubele. Trenér: Hřídel.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: