Hlavní obsah

Hráči zápas odflákli, zlobil se po prohře v Liberci trenér Uhrin

Fotbalisté Mladé Boleslavi v posledním podzimním ligovém duelu na stadiónu v Liberci ukončili svou sérii pěti zápasů bez porážky. V 16. kole totiž s domácím výběrem Středočeši prohráli vysoko 0:3 a hodně tím rozzlobili svého trenéra Dušana Uhrina mladšího. „Zápas se nám nepovedl. Hráči jej vyloženě odflákli,“ řekl novinářům Uhrin s tím, že se takto o pohárového příčky nehraje.

Článek

Poločas na stadiónu U Nisy vyhráli domácí 1:0 zásluhou branky Jana Nezmara. Liberečtí s improvizovanou sestavou v defenzivě byli aktivnější a Středočechy do velkých příležitostí nepouštěli. Když ve druhé půli přidali hráči Slovanu zásluhou Bosančiče a Keriče další dva góly, odjeli Mladoboleslavští ze severu Čech s výpraskem 0:3.

„Toto utkání se nám vyloženě nepovedlo,“ zlobil se kouč Středočechů Uhrin. „Vůbec jsme nebyli důrazní v zakončení v pokutovém území. Navíc nám chyběla i zodpovědnost, nehráli jme přímočaře. Zápas jsme jednoduše odflákli. Jsem hodně nespokojený, takhle si fotbal z naší strany vůbec nepředstavuji. Nevím, co náš výkon tak ovlivnilo. Faktem je, že máme ambice hrát o evropské poháry, takhle se o ně ale nehraje,“ dodal Uhrin.

Ani záložníkovi domácích Janu Rajnochovi nebylo po utkání příliš do zpěvu. „Bohužel jsme po pěti zápasech bez porážky padli. Liberec šel víc za vítězstvím,“ přiznal středopolař hostů Rajnoch. „Měli jsme proměnit naše dvě příležitosti, a zápas by se vyvíjel úplně jinak. Myslím si, že jsme celý zápas hráli lépe, bohužel domácí třikrát vystřelili na branku a třikrát skórovali,“ zlobil se český reprezentant.

To trenér domácích Josef Petřík měl po jasné výhře velký důvod k radosti. Na druhou stranu se však pro něj jednalo možná o poslední zápas na lavičce libereckého Slovanu. „Nevnímám to jako rozporuplné pocity. Můj úkol byl od vedení klubu jasný. Trénovat mužstvo do konce podzimu. Co bude následovat, to není otázka pro mě. Různé spekulace ohledně nového kouče týmu nechci vůbec komentovat,“ dodal Petřík.

Reklama

Související témata: