Hlavní obsah

VIDEO: Sparta zničila klokany za čtyři minuty

PRAHA

Pouhé čtyři minuty druhé půle stačily Spartě k tomu, aby zničila vršovické klokany v jejich zimním strahovském azylu. Letenští udrželi podzimní neporazitelnost a letos v lize neprohráli i s jarním závěrem devatenáct zápasů v řadě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťané Řepka a Vacek gratulují ke gólu Žofčákovi (uprostřed).

Článek

„Šli jsme do zápasu s velkým respektem, což bylo hlavně v první půli vidět. Úspěch nám přinesla změna způsobu hry po změně stran a proměnění první Holendovy šance,“ konstatoval kouč Sparty Jozef Chovanec.

Klokani měli převahu v hledišti a dlouhé minuty i na trávníku. Dvakrát zatáhl za záchrannou brzdu v poslední chvíli Hubník. Letenští byli v ofenzívě dlouho neškodní, Sňozík si poradil i se Střeštíkovou ránou z úhlu a zlikvidoval i ránu Holendy. Jinak byl ale tento záložník tragický. Domácí se sice nedostávali na polovinu soupeře tak často, ale jejich akce byly přímočařejší. Po rohu Diana a hlavičce Škody pak čaroval v levém horním rohu svojí branky Blažek.

Po změně stran měla navrch Sparta, ale Sňozíka nejprve vystrašil hlavičkou Nikl, s Pamičovým pokusem z dálky si pak poradil s přehledem. Po hodině hry vybojoval míč Žofčák, prostrčil ho Holendovi, který střelou po zemi nedal gólmanovi domácích šanci. Krátce na to po Střeštíkově přiťuknutí sám Žofčák málem protrhl síť.

Sparta dál pokračovala v náporu a Sňozíka protáhl ránou pod břevno Kušnír. V závěru byl zápas na několik minut přerušen kvůli řádění fanoušků Sparty, k nimž se přidali ve svém sektoru fanoušci Bohemians. Třetí gól měl na hlavě Holenda, ale mířil vedle.

„Naše hra byla účinná jen do přestávky, pak dominovala Sparta. My jsme nestíhali a nepokryli jsme dvě akce soupeře,“ posteskl si trenér Bohemians Pavel Hoftych.

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 59. Holenda, 64. Žofčák. Rozhodčí: Damková - Ubias, Slavík. ŽK: Ibragimov, Lukáš - Hubník. Diváci: 7153.
Bohemians 1905: Sňozík - Cseh, Nikl, Lukáš, Rychlík - Bartek (81. Hašek), Dian, Pávek, Hrdlička (63. Janek) - Škoda (72. Slezák), Ibragimov. Trenér: Hoftych.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník (46. Hoheneder), Pamič - Žofčák, Hušek, Vacek, Střeštík (77. Kalouda) - Wilfried, Holenda. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: