Hlavní obsah

VIDEO: Budějovice zlomily proti Bohemians čekání na domácí výhru

ĆESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic se v posledním letošním utkání dočkali první výhry na domácím hřišti. Jihočeši porazili v souboji o záchranu nejhorší tým tabulky střížkovské Bohemians Praha 3:0 po brankách Leštiny, Stráského a Meszároše. Tříbrankovým rozdílem vyhráli podruhé za sebou a posunuli se na třinácté místo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Budějovičtí fotbalisté se mohou radovat

Článek

Domácí od úvodních sekund sevřeli soupeře do pevných kleští. Hned po výkopu utekl po pravé straně Mezlík a křížnou střelou poprvé protáhl Belaně, který se stejně jako několik jeho dalších spoluhráčů nakonec dostal z virózy.

Na střížkovskou branku se valil jeden útok za druhým. V páté minutě hlavičkoval po Doležalově rohovém kopu Černák do břevna, vzápětí trefil Stráský špičkou kopačky tyč. Z následného rohu už pasivní Pražané inkasovali. Na centr si na přední tyči naskočil Leština a ve svém 121. ligovém utkání oslavil premiérový gól.

V desáté minutě sklepl Riegel skákavý míč zcela volnému Mezlíkovi, ale Belaň včas vyběhl a střelu srazil. Po čtvrthodině poprvé zahrozili i Bohemians. Zoubkův dalekonosný pokus nabral rychlý skluz a Kučeru zachránila pravá tyč. Na druhé straně se po Mezlíkově hlavičce opět vyznamenal hostující brankář.

V 21. minutě prošel ostrý centr celým českobudějovickým vápnem až na zadní tyč, kde chyběl Jeslínkovi asi půlkrok. Jihočeši se s vědomím těsného náskoku zatáhli, přenechali Pražanům střed hřiště a vyráželi k rychlým protiútokům. V 36. minutě znovu utekl hostujícím bekům Mezlík, ani tentokrát však Belaně neprostřelil.

V závěru poločasu Střížkovští málem srovnali. Kincl v rohu pokutového území odstrčil Leštinu, zpětnou přihrávkou našel volného Jeslínka a jistému gólu zabránil jen domácí kapitán Hunal, který obětavým pádem zatarasil míči cestu do sítě.

Po přestávce Bohemians na chvíli vyvinuli tlak, ale Kincl hlavičkoval ve 49. minutě v dobré pozici vedle. Pak si domácí Šíma pohrál s Lencevičem, Mezlík si však na malém vápně ukopl míč do autu. V 52. minutě napálil odražený míč těsně mimo Dittrich a tím výčet šancí hostí na delší dobu skončil.

Naopak Jihočeši po hodině hry zvýšili skóre. Doležalův přímý kop z levé strany přizvedl Leština a nabíhající Stráský doklepl na zadní tyči do prázdné branky. Hosté nesložili zbraně, ale na to, aby smazali nulu v kolonce bodů ze zápasů na hřištích soupeřů, neměli.

Místo toho jim nabuzení domácí přidali na cestu ještě třetí gól, když se v 86. minutě po krásné akci prosadil střídající Meszároš. Dynamo díky dvěma tříbrankvoým výhrám v závěru podzimu bude mít přece jen klidnější zimu.

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 3:0 (1:0)
Branky: 6. Leština, 60. Stráský, 86. Meszároš. Rozhodčí: Bílek - Večeřa, Handlíř. ŽK: Hunal, Mezlík - Horáček, Ibe, Macháček. Diváci: 2816.
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Jarabica, Hunal (88. Žižka), Krob - Doležal, Černák, Riegel, Šíma - Mezlík (77. Meszároš), Stráský (73. Stráský). Trenér: Šilhavý.
Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Modeste - Dittrich, Zoubek (73. Wakui), Turtenwald, Dobeš (66. Andronic) - Kincl (60. Ibe), Jeslínek. Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: