Hlavní obsah

Slovo titul ze mě nevypáčíte, směje se trenér krále podzimu Plíšek

Před startem Gambrinus ligy by je na prvním místě čekal málokdo. Minulý ročník fotbalistům Teplic moc nevyšel, sezónu zachránili ziskem Poháru ČMFS. Tým kouče Jiřího Plíška se však útočným fotbalem prodral na výsluní, přezimuje na prvním místě a navíc má k dobru ještě odložený zápas s Plzní. Není tedy divu, že trenér by měl ve středu na Stínadlech prodloužit smlouvu.

Článek

Kdo je pro vás po podzimu největším favoritem na titul?

Favoritů je několik, mezi ty největší však určitě řadím Spartu.

Tabulku však vedou vaše Teplice, navíc máte zápas k dobru.

Budeme se chtít dál zlepšovat, navázat na úspěšný podzim a hrát až do konce o nějaký úspěch.

Slovo titul z vás tedy v tuto chvíli nevypáčíme?

Ne, to rozhodně ne. (smích)

Od Sparty se bude titul určitě čekat víc. Ale opravdu můžete zůstat klidní, když ligu vedete?

Mohu vás ujistit, že budeme hrát bez tlaku a bez stresu, v úplném klidu.

Důležité bude, jak se přes zimu změní váš kádr.

Na to je několik pohledů. Zájem o naše hráče byl průběžně celý podzim. Jsem vnitřně připravený, že zajímavé nabídky patří k fotbalu. Museli bychom se s případnými odchody vypořádat. Nejsme však nuceni hráče prodávat a rádi bychom zachovali kontinuitu.

Pomýšlíte také na posílení kádru?

To úzce souvisí s tím, zda přijde nějaký transfer směrem ven. Pokud bychom kupovali, tak hráče, který by patřil do základní sestavy, byl skutečnou posilou a znamenal pro nás další perspektivu.

Vy už svou delší perspektivu máte, protože ve středu byste měl s Teplicemi prodloužit smlouvu.

Je to oboustranný zájem o dlouhodobější spolupráci a snaha navázat na krátkodobý úspěch, jakým je vítězství v domácím poháru nebo vedení v lize.

V české lize bývá příkazem hlavně gól nedostat. Vy však slavíte úspěchy s útočným pojetím, na útok třeba i v kritické situaci vsadil váš olomoucký kolega Psotka. Bude tento nadějný trend trvalý?

Je to jen dobře, fotbalu by to prospělo. My jsme si v Teplicích před sezónou řekli, že není až tak podstatné, jestli budeme v tabulce čtvrtí, pátí nebo šestí, ale že také chceme předvádět fotbal, který bude diváky bavit. Olomouci se opravdu vyplatila trpělivost s trenérem, který tím žije a zná potenciál mužstva. Když ho podrží, může toho pak využít. Pokud bude víc takových případů, pak se opravdu blýská na lepší časy. Jde však o to, aby byli trpěliví nejen majitelé klubů, ale také diváci a média.

V srpnu jste neprošli do Evropské ligy a šéf klubu František Hrdlička cestou z Tel Avivu hřímal, že bude nutné sáhnout k ozdravnému řezu v kádru. Jako by jeho slova zabrala, od té doby jste šli jen nahoru...

Porážka s Hapoelem pro nás byla na dlouho poslední. Jeho výsledky v základní skupině potvrzují, co jsem tvrdil už po losu. Je to vyspělé evropské mužstvo. Emoce k vyřazení patří, mohou být i prospěšné. Pro nás to byla obrovská zkušenost.

Nakolik vám při hodnocení úspěšného podzimu vadí, že jste se do Evropské ligy nedostali?

Těžko říci. Něco málo nám ještě chybělo, možná co se týká naší kvality. Rozhodně se od zkušenosti získané s Hapoelem chceme při nejbližší příležitosti odrazit dál.

Kde chcete Teplice vidět po 30. ligovém kole?

Co nejvýš, tak jako každý. Chceme se zlepšovat ve všech činnostech a na hráčích vidím chuť tvrdě pracovat.

Reklama

Související témata: