Hlavní obsah

Teplický ředitel Hrdlička: Letošní rok bude v historii klubu zapsán zlatým písmem

Radek MalinaPrávo

Vytěžit maximum z postavení na čele tabulky po podzimní části hodlají fotbalové Teplice. I proto klubový ředitel František Hrdlička dnes vyhlásil, že nikoho ze současného kádru nehodlá prodat a prakticky se všemi hráči prodloužil smlouvy minimálně o tři roky. „Nebudu si hrát na alibistu. Prodloužením smluv s klíčovými fotbalisty jasně deklarujeme, že chceme skončit na pozicích zajišťujících evropské poháry,“ říká boss Teplic.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér FK Teplice Jiří Plíšek (vpravo) a předseda představenstva klubu Pavel Šedlbauer na středeční tiskové konferenci

Článek

„Představenstvo rozhodlo, že v zimní přestávce nikoho neuvolníme, čímž vysíláme jasný signál, kde chceme na jaře být,“ říká Hrdlička, který dnes prodloužil kontrakt s trenérem Jiřím Plíškem a podepsal smlouvy s Vachouškem a Verbířem.

„Mám klid a jistotu na práci, která mě pořád baví. Je pro mě důležité vědět, že o mé služby je pořád zájem,“ tvrdí teplický útočník Pavel Verbíř. „Působení v zahraničí jsem se podpisem kontraktu v Teplicích nevzdal. Ale na severu Čech jsem doma, děti tady chodí do školy a hrají fotbal, tudíž jsem momentálně upřednostnil rodinný pohled,“ vysvětluje Štěpán Vachoušek, záložník ligového lídra.

Kostra týmu zůstává

V předešlých dnech se Teplicím upsali Jakub Mareš, Antonín Rosa, Admir Ljevakovič a Tomáš Vondrášek. „Ve všech případech jde o borce, kteří tvoří základní kostru týmu. Jejich udržení pro nás bylo prioritou. Ke zdárnému konci vede i jednání s Petrem Lukášem,“ vypráví Hrdlička.

Po vydařeném podzimu si nechává pochopitelně otevřená i zadní vrátka z ekonomického hlediska. „Pokud by přišla na některého hráče mimořádně zajímavá nabídka, spustili bychom jednání,“ připouští šéf Teplic. „Ale nikdo nás nekontaktoval,“ dodává jedním dechem.

Historický rok 2009

Doufá, že jeho klub naváže v novém roce na výsledky z minulých dvanácti měsíců. „Rok 2009 se totiž jednoznačně zapíše zlatým písmem do historie klubu. Jde o naše nejúspěšnější období. Vyhráli jsme Pohár ČMFS, po podzimní části vedeme ligu, a když zabrousím úplně do nejnižší úrovně, měli jsme mistry republiky v žácích,“ vypočítává Hrdlička.

Před začátkem zimní přípravy 3. ledna by do prvního týmu Teplic mohlo přijít několik nových tváří, ale konkrétní jména Hrdlička neprozradil. „Nějaké hráče máme rozjednané, ale nejde o fotbalisty, kteří by měli ihned zapadnout do základní sestavy,“ prohlašuje mnohoznačně šéf Severočechů, kteří mají ve srovnání s konkurenty k dobru odložené utkání s Plzní kvůli viru prasečí chřipky v kádru.

Reklama

Související témata: