Hlavní obsah

Kouč Slovácka Mazura dostal smlouvu do konce roku 2010

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Vedení fotbalistů Slovácka prodloužilo smlouvu s trenérem Josefem Mazurou do 31. prosince příštího roku. Rozhodlo o tom dnešní zasedání představenstva a dozorčí rady klubu navzdory tomu, že tým je po podzimní části první ligy až na čtrnáctém místě a od sestupové příčky jej dělí pouze tři body.

Článek

"Výsledek není uspokojivý. Představenstvo se ale shodlo, že nízký bodový zisk byl zapříčiněn objektivními důvody. Především zdravotními a disciplinárními," řekl ČTK ředitel klubu Vladimír Krejčí. "Pokud byl kádr kompletní, tak prokázal, že v nejvyšší soutěži je konkurence schopný," dodal Krejčí.

Mazura převzal mužstvo přesně před rokem, kdy vystřídal Ladislava Jurkemika. Tehdy bylo Slovácko ve druhé lize také na 14. místě a od sestupových příček jej dělily pouze dva body. Své postavení vylepšilo na desáté místo a do nejvyšší soutěže se dostalo, když koupilo licenci od postupující Čáslavi.

V zimní přestávce čeká Slovácko po trenérově návrhu obměna týmu. "Cílem těchto změn bude stabilizace hráčského kádru," řekl Krejčí, ale žádná konkrétní jména neuvedl.

Slovácko zřejmě opustí útočník Ondřej Smetana, který přišel z Liberce na půlroční hostování. Hned po posledním podzimním zápase s Jabloncem řekl, že v klubu nechce pokračovat. Má v plánu bojovat o místo v sestavě v Liberci, kde má smlouvu ještě na rok a půl.

Reklama

Související témata: