Hlavní obsah

Suchý loučení přepískl, „Smrt Spartě“ si mohl odpustit

PRAHA

To si mohl odpustit. Fotbalový obránce Slavie Marek Suchý se ve středu večer v Evropské lize v utkání proti Janovu možná naposledy ukázal domácím fandům v sešívaném dresu. Jako gentleman se však jednadvacetiletý kapitán s Edenem nerozloučil, když před slávistickým kotlem zvedl nad hlavu šálu s nápisem: „Smrt Spartě“. "Byl to jeden z dárků od fanoušků, ani jsem pořádně neviděl, co je na ní napsané," řekl Suchý Sport.cz.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Marek Suchý se loučí s fanoušky Slavie. Mimo jiné vytáhl i šálu s nápisem "Smrt Spartě".

Článek

„Šlo o spontánní reakci po zápase. Fanoušci mi dávali různé dárky a já jsem jim chtěl udělat radost, tak jsem ji zvedl nad hlavu. Upřímně, ani jsem moc nekoukal na to, co je na té šále napsané,“ ospravedlňoval ve čtvrtek pro Sport.cz svůj akt Suchý. „Spartu samozřejmě vnímám jako našeho odvěkého rivala a byl bych nerad, aby to bylo vnímáno jinak než z recese,“ dodal.

Ještě předtím, než se fandové sešívaného celku po konci bezbrankového utkání rozloučili s Markem Suchým, jenž odchází na roční hostování s opcí do Spartaku Moskva, uspořádali oficiální loučení i s ikonou slávistického klubu Vladimírem Šmicrem. Ten během poločasu v atmosféře nostalgie zamával divákům, hodil jim několik dresů a pronesl pár vět od srdce.

Asi by si nynější kapitán Slavie Marek Suchý přál, aby se na jeho loučení vzpomínalo v podobném duchu. To by ovšem ve svých jednadvaceti letech musel být prozíravější a vědět, že mávání šálou s nápisem „Smrt Spartě“ mu příliš sympatií ve společnosti nezíská.

Mohlo by to mít dohru 

Nejspíš tím chtěl dát talentovaný obránce najevo, že při případném návratu do české ligy určitě jeho kroky do letenské kabiny nepovedou, jak nakonec přiznal po zápase i v reakci pro Sport.cz. Mohl si však vybrat jiný způsob, jak dát najevo své city ke klubu, který jej vychoval.

Patrně Suchý také už zapomněl, že v listopadu roku 2006 kvůli podobnému provinění musela trojice slávistů na kobereček před svazovou disciplinární komisi. Pavla Fořta, Radka Dosoudila a Stanislava Vlčka nakonec ale za pokřik „smrt Spartě“ nijak nepotrestala. "S přihlédnutím k charakteru provinění a profilu hráčů disciplinární komise od potrestání hráčů upouští," odůvodnil rozhodnutí tehdejší předseda komise Alexander Károlyi.

Podobné dohře by se jistě Suchý rád vyhnul. Jeho vyjádření k případnému budoucímu přestupu do Sparty však hluboký komentář nepotřebuje. „O tom se vůbec nebudu bavit,“ odmítl v reakci pro Sport.cz důrazný stoper jakoukoliv diskusi na toto téma.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice