Hlavní obsah

Liberecké fotbalisty povede i na jaře trenér Petřík

LIBEREC

Trenérem libereckých fotbalistů zůstane i v jarní části sezony Josef Petřík, který vedl tým po odvolaném Ladislavu Škorpilovi už v závěrečných dvou zápasech podzimní části. Ve čtvrtek o tom rozhodlo představenstvo klubu. ČTK to řekl mluvčí Slovanu Lukáš Váňa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Josef Petřík

Článek

Čtyřiapadesátiletý Petřík, který v Liberci působil jako hlavní trenér už v letech 1997 a 1998 a pak pod Ještědem pracoval jako dlouholetý asistent, měl být po odchodu Škorpila jen dočasným hlavním trenérem, ale vedení klubu mu nyní dalo důvěru i na zbytek sezóny.

"Čeká nás hodně práce, protože s podzimem nemůžeme být spokojení," řekl Petřík pro klubovou internetovou televizi a připomněl postavení Liberce na desátém místě v lize, což neodpovídá předsezonním ambicím mužstva atakovat umístění zaručující start v evropských pohárech.

Podle zákulisních informací Petřík dostal přednost před dalšími dvěma kandidáty, o nichž představenstvo Slovanu také uvažovalo v souvislosti s angažováním. Jedním z nich prý byl Svatopluk Habanec, pod jehož vedením druholigové Ústí nad Labem směřuje do nejvyšší soutěže, a druhým pak Petr Rada, ještě na jaře trenér seniorské reprezentace.

Petřík si pochvaluje agresivitu svých svěřenců

Petřík vedl Liberec už v zápasech 15. a 16. ligového kola. Severočeši nejprve prohráli na Spartě 0:2, načež v podzimní derniéře zdolali Mladou Boleslav 3:0. "Hráči proti Boleslavi ukázali, že jsou schopni hrát agresivně a plnit to, co od nich chceme," uvedl Petřík.

Ten by také co nejrychleji měl rozhodnout o složení celého realizačního týmu. Trenérem brankářů by měl zůstat Milan Veselý, jména asistentů zatím potvrzena nejsou. Petřík po svém povýšení do pozice prvního trenéra spolupracoval s trenérem libereckého B týmu Petrem Myslivcem a koučem dorostu Jiřím Kaiserem, ale jestli oba u prvního mužstva zůstanou, to zatím není jasné.

"Začneme debatovat o tom, jestli by to tak mohlo fungovat i dál," řekl Petřík. Ten prý neplánuje ani zemětřesení v kádru, jehož dosavadní výkony zůstávají za očekáváním. "Máme celou řadu mladých talentů a musíme je ještě prověřit, než začneme přivádět nové hráče. Kluci by měli jít výkonnostně nahoru. Ale jednoho hotového hráče do sestavy bych přivítal rád," dodal Petřík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice