Hlavní obsah

Liberci a Olomouci hrozí tresty za rasismus fanoušků

PRAHA

Fotbalistům Slovanu Liberec a Sigmy Olomouc hrozí tresty za rasistické projevy jejich fanoušků v ligových zápasech. Disciplinární komise s nimi ve čtvrtek zahájila řízení. Liberečtí fanoušci jsou podezřelí, že se dopustili rasistického chování v utkání s Mladou Boleslaví a příznivci Olomouce v zápase s Baníkem Ostrava.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Sparty Bony Wilfried (vlevo) před dvojicí hráčů z Liberce

Článek

"V zápise delegáta svazu se objevila zpráva o projevech domácích fanoušků vůči hráčům černé pleti v týmu hostů v Liberci a obdobně se vyjádřil i delegát zápasu v Ostravě o chování fanoušků Olomouce vůči hráči domácích," uvedl mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář po čtvrtečním jednání na svazovém webu.

Za Mladou Boleslav nastoupili při porážce 0:3 v Liberci v posledním podzimním kole francouzští hráči tmavé pleti Alex Mendy a Ludovic Sylvestre. Baníku pomohl k vítězství nad Olomoucí 2:0 obránce Fernando Neves z Kapverdských ostrovů.

Disciplinární komise navíc zahájila řízení s ostravským klubem kvůli výtržnostem jeho fanoušků v utkání s Olomoucí. Potíže s příznivci provázely také pražské derby mezi Bohemians 1905 a Spartou a tresty hrozí v tomto případě podle nového přístupu disciplinární komise oběma klubům. Zástupcům Bohemians 1905, kteří hostili Spartu ve svém strahovském azylu, navíc hrozí postih za nedostatky v pořadatelské službě.

Za vyloučení ve víkendových zápasech si první dvě jarní kola nezahrají Adrian Rolko z Mladé Boleslavi a Lukáš Vácha z Liberce. Oba zároveň viděli v ruce rozhodčího i čtvrtou žlutou kartu v sezóně. Svým týmům budou chybět ze stejného důvodu v jednom zápase také Pavel Macháček (Bohemians Praha), Jan Rajnoch, Alex Mendy (oba Mladá Boleslav), Aleš Urbánek a Lukáš Kubáň (oba Slovácko).

Reklama

Související témata: