Hlavní obsah

Ostravský záložník Metelka odjel na testy do Bytomi

OSTRAVA

Fotbalisty Polonie Bytom by v zimě mohl posílit ostravský záložník František Metelka, který do polského klubu odjel na testy. Šestý celek podzimní části polské ligy bude devětadvacetiletého univerzála zkoušet několik nejbližších dnů.

Článek

Metelkovo působení na Bazalech je s největší pravděpodobností u konce. Pod trenérem Miroslavem Koubkem se v sestavě Baníku na podzim objevil jen v úvodním utkání proti Příbrami, jinak se na hřiště dostal pouze v dresu třetiligové rezervy.

Jeho odchodu ale nahrává především končící smlouva, která mu vyprší v prosinci. V zimním přestupním termínu ho tedy nový klub může získat zadarmo. "Bude několik dnů v polské Bytomi, která se o něj zajímá. Na konci týdne bychom měli být chytřejší," řekl Stavros Nenos z agentury, která hráče zastupuje.

Do klubu z katovické průmyslové aglomerace už vloni v zimě z Kladna zamířil stoper Lukáš Killar a v podzimní části se napevno zabydlel v základní sestavě. Tým se dlouho pohyboval na špici soutěže. "Klub je celkově na vzestupu. Nejen herně, ale teď začal hodně investovat i do zázemí a vybavení stadionu," uvedl Nenos.

Reklama

Související témata: