Hlavní obsah

Fotbalisty prvoligového Brna povede i na jaře trenér Beránek

Fotbalisty prvoligového FC Brno povede i v jarní části soutěže trenér Miroslav Beránek. Rozhodlo o tom dnešní zasedání představenstva klubu. Beránkova pozice byla nejistá po špatných výsledcích v závěru podzimní sezony. Po ní jsou Brňané dvanáctí v tabulce a od sestupové pozice je dělí šest bodů.

Článek

"Představenstvo klubu rozhodlo, že trenér Beránek u týmu zůstane i v jarní části ligy. Běží mu smlouva, kterou má uzavřenou do 30. června 2010. Řešili jsme i případné hráčské změny, ale pouze v obecné rovině. Bez konkrétních závěrů," řekl ČTK majoritní vlastník FC Brno Roman Pros po více než čtyřhodinovém jednání.

O Beránkově budoucnosti se spekulovalo zejména po ostudné prohře na domácím trávníku s Českými Budějovicemi 0:3 v předposledním kole. Brňané si ale na podzim vybrali více slabších chvil. Po čtyřech kolech sice vedli tabulku, ale postupně ztráceli dech. Potkal je například krutý debakl 0:5 v Olomouci a od tohoto zápasu získali v posledních šesti kolech jediný bod za remízu 1:1 v Plzni.

Beránek přišel do Brna přesně před rokem, kdy nahradil trenéra Petra Uličného, který byl koncem října 2008 kvůli špatným výsledkům odvolán. Tým od té doby dočasně vedl asistent Aleš Křeček. Brňané byli před rokem po podzimní části sezóny na 10. místě tabulky a na konci ročníku si ještě o jedno místo pohoršili.

Reklama

Související témata: