Hlavní obsah

Sparta narazí v přípravě na Hübschmana, Slavia na Šventa

PRAHA

Teprve v polovině prosince skončila pro fotbalisty Sparty a Slavie podzimní sezóna. Zatímco domácí konkurence je třetím týdnem na dovolené, Pražané se jí dočkali až po skončení Evropské ligy. Jedno budou mít rivalové v zimě společné. Začnou hledat nové složení obrany. Letnou pomalu opouští stoper Hubník a z Edenu odchází kapitán Suchý.

Foto: Petr Horník, Právo

Až po utkání s Kodaní se Ondřej Kušnír a spol. mohli rozjet na dovolenou.

Článek

Přestupní lístky jim nepředloží, přesto má fotbalová Sparta zaručeny dvě zimní posily. Tak se lze dívat na návrat dlouhodobých marodů Bergra a Kladrubského. „Patrik se uzdravuje dobře, plní pokyny lékařů a fyzioterapeutů a nastoupí s námi 6. ledna do přípravy,“ předeslal na adresu Bergra trenér Jozef Chovanec v on-line rozhovoru se čtenáři Sport.cz.

Kladrubský již dokonce stihl pár minut v závěrečném duelu s Kodaní. „Nasadili jsme ho proto, aby se Jirka před zimní přípravou pozitivně naladil. Po vážném zranění ho čeká ještě dlouhá cesta do základní sestavy,“ připomněl Chovanec.

Prioritou Letenských bude náhrada za stopera Hubníka, jemuž končí hostování a chce do zahraničí. Rus Prudnikov již skončil, Chovanec je naopak v kontaktu s exsparťany Jarošíkem či Sionkem. Do přípravy každopádně vezme dorostence Poloma, Krejčího a Jurdíka.

Sparta zvolila tradiční model zimní přípravy. Kondiční soustředění proběhne znovu ve Špindlerově Mlýně, herní pak ve španělské Malaze. Tam se Pražané utkají s Metallurgem Záporoží, Lokomotivem Moskva, Šachťarem Doněck, v němž působí exsparťan Hübschman, a Bröndby Kodaň.

Program přípravy Sparty
6. ledna: Sraz. 9. ledna: Fortuna Víkend šampionů (O2 Arena, Praha). 11. ledna: Fyzické testy (FTVS Praha). 12. ledna: Odjezd na soustředění (Špindlerův Mlýn, do 18.1.). 23. ledna: Sparta - Lok. Vltavín (dvojzápas, Strahov). 28. ledna: Sparta - České Budějovice (dvojzápas, Strahov). 30. ledna: Odlet na soustředění do Španělska (Málaga, do 9.2.). 13. února: Žilina - Sparta (Žilina). 20. února: Sparta - neurčený soupeř (Letná). 27. února: Sparta - Příbram (Gambrinus liga).

Také Slavia bude v obdobném termínu přes kopec ve Špindlerově Mlýně. Zatím ještě nebylo určeno, kam sešívaní vyrazí za teplem a za stěžejními herními testy. Do zahraničí by měli odcestovat po zápase se Salcburkem, v jehož dresu se tak do Edenu znovu podívá exslávista Švento.

Pokud jde o kádr, jisté je, že kapitán Suchý odchází na hostování do Spartaku Moskva. Výpomoc v Edenu naopak končí Skácelovi. „Není to v mé moci, ale rád bych, aby zůstal. Podle toho, jak to s Rudou nakonec dopadne, budeme taky vycházet dál,“ řekl trenér Karel Jarolím pro ČTK po utkání v Lille. Shánět asi bude i obránce. „Marek Suchý tady byl oporou. V Lille jsme zkoušeli Honzu Hoška, který dlouho nehrál. Uvidíme, jaké budou možnosti,“ naznačil kouč.

O podstatnou část přípravy přijde záložník Ragued, který bude reprezentovat Tunisko na lednovém mistrovství Afriky v Angole. Výraznější změny v kádru trenér neplánuje, shánět však bude střelce. „Určitě se po někom poohlížíme. Na podzim se ukázalo, že bychom potřebovali útok zkvalitnit. V českých poměrech je však hodně těžké sehnat dobrého útočníka. Na to musí mít člověk prostředky a také dobrý čich,“ nedělá si Jarolím velké iluze.

Program přípravy Slavie
4. ledna: Zahájení přípravy. 5.-9. ledna: Testy na FTVS v Praze. 9. ledna: Halový turnaj Fortuna Víkend šampionů. 9.-16. ledna: Kondiční soustředění v Krkonoších (Švýcarská bouda ve Špindlerově Mlýně). 20. ledna: Slavia Praha - Bohemians Praha. 27. ledna: Slavia Praha - České Budějovice (dvojzápas). 30. ledna: Slavia Praha - Jablonec. 6. února: Slavia Praha - Salcburk (v Edenu). Poté herní soustředění v zahraničí (místo dosud v jednání). 20. února: Bohemians Praha - Slavia (Gambrinus liga).

Reklama

Související témata: