Hlavní obsah

O bosenské útočníky Teplic je zájem, klub je ale pustit nechce

TEPLICE

Ještě než se fotbalisté Teplic vrhnou do jarních bojů o pohárové příčky, svede jejich vedení neméně obtížný boj o udržení bosenských hráčů. Zahraniční kluby by totiž rády získaly útočníky Aidina Mahmutoviče a Alena Melunoviče, u nichž věří, že by mohli jednou dorůst do výkonnosti dnes slavného Edina Džeka, který v Teplicích taktéž působil. Žádná z nabídek ale zatím nebyla dostatečně lukrativní.

Článek

"Dlouhodobě je můžeme udržet jen stěží. Neznám ani českého hráče, který by nesnil o zahraničním angažmá, a u Bosňanů je to ještě výraznější. Je to jejich hlavní cíl a mají k němu i lepší logistiku," řekl ČTK teplický ředitel František Hrdlička.

Všechny bosenské hráče zastupuje manažerská skupina Irfana Radžepagiče. Ten si před dvěma lety udělal jméno právě na přestupu Džeka z Teplic do Wolfsburgu a rád by zase dokázal něco podobného.

Ve francouzských médiích se během prosince objevily zprávy, že Mahmutoviče by rádo angažovalo Sochaux. Nutně shání jednoho útočníka a s rychlonohým Bosňanem počítá pro případ, že by nevyšel přestup Nigerijce Ideye Browna z Neuchatelu. Švýcarský klub zatím nepřesvědčila ani nabídka tří miliónů eur (asi 79 miliónů korun), jak uvedl server Football365.fr.

Zájem Sochaux potvrdili i Severočeši

"Ano, skauti ze Sochaux se tu na Mahmutoviče byli podívat, ale zatím žádná konkrétní nabídka nepřišla," řekl Hrdlička. Několik dalších zájemců o Mahmutoviče už dříve Teplice odmítly. "Zatím nenabídli nijak zajímavou částku," dodal šéf vedoucího týmu ligy. I když zatím Mahmutovič nepodepsal novou smlouvu, pod Krušnými horami je zavázán ještě na rok a půl.

Ve hře ale není jen Mahmutovič. S překvapivou nabídkou přišly podle informací ČTK bundesligové Brémy, které by okamžitě braly devatenáctiletého Melunoviče.

I když si zahrál ligu zatím jen jednou a jinak patří do divizního B-týmu, typová podobnost s Džekem a teplická položka v životopisu jeho cenu výrazně zvedly. "Zatím jsme to odmítli, je to pro nás velmi perspektivní hráč," řekl Hrdlička.

Zájemci z Německa, Anglie, Francie či Rakouska

"Už od transferu Edina Džeka a poté i Martina Fenina jsou tu skauti z předních klubů skoro pořád. Nějaké nabídky na stole jsou a jsou i velmi konkrétní, ale jejich výše zatím nepřevyšuje sportovní ztrátu," řekl Hrdlička. Zájemci podle něj přicházejí především z německé bundesligy, ale i z Anglie, Francie nebo Rakouska.

Vedle obou bosenských útočníků je po vydařeném podzimu v kurzu i pětadvacetiletý středopolař Admir Ljevakovič a další útočníci Jakub Mareš nebo Tomáš Vondrášek. "Dala by se jmenovat skoro celá sestava. Ale zatím nic vysloveně zajímavého," dodal teplický ředitel.

Své hráče prý pustí jen tehdy, pokud přijde opravdu lukrativní nabídka. Převedeno do reality současných Teplic - v řádu desítek milionů korun.

Reklama

Související témata: