Hlavní obsah

S Kladnem začali trénovat Marcel Lička, Zoubek a Jan Novotný

Kladenští fotbalisté jako jeden z prvních prvoligových klubů zahájili už v neděli přípravu na jarní sezonu. Na srazu se hlásili a o místo v hráčském kádru se budou ucházet i ze zahraničí se vracející Marcel Lička, exžižkovský Jan Novotný, David Zoubek z Bohemians Praha a také patnáctiletý juniorský reprezentant Patrik Svoboda. Všichni už také odjeli s týmem na kondiční soustředění do Krkonoš na Smejkalovu Boudu.

Článek

Kladno čeká na jaře boj o holé přežití, a tak zimní přípravu pojmou Středočeši zvlášť náročně. Vedle tvrdého tréninku hodlá trenér Martin Hřídel oživit mužstvo novými tvářemi. Ličkův příchod Kladenští ohlásili už v týdnu před Silvestrem stejně jako zařazení mladíčka Svobody z vlastního dorostu.

Novinkou jsou příchody Davida Zoubka, jenž ukončil působení v Bohemians Praha, i žižkovského Jana Novotného. "Jsem rád, že došlo k okysličení kádru a máme hned od začátku přípravy k dispozici čtyři nové hráče," nechal se slyšet trenér Martin Hřídel.

Zoubek na Střížkově 27. prosince ještě zahájil zimní dril, ale pak v klubu skončil. "Nastoupil jsem normálně do přípravy, ale po určitých jednáních jsme ukončili spolupráci. Pak mi zavolali kladenští trenéři a dohodli jsme se, že zahájím přípravu v Kladně. Pak se uvidí, co bude dál," řekl zkušený fotbalista.

Podobně je na tom Jan Novotný, který má ještě do konce sezony smlouvu na Žižkově, ale pražský klub mu umožnil jednat o novém angažmá. "Byl jsem na listině uvolněných hráčů a Kladno se mi ozvalo už v polovině prosince. Ale ještě čekám na svolení žižkovského vedení," vysvětlil Novotný.

Nejvěhlasnějším novým jménem je někdejší reprezentant do 21 let Marcel Lička, který strávil poslední roky v zahraničí, mimo jiné i ve Španělsku a ve Francii. "Naposledy jsem hrál ve třetí francouzské lize, ale po rozvázání smlouvy jsem poslední půlrok trénoval střídavě v Ostravě a s béčkem vršovických Bohemians 1905. Po fyzické stránce bych problémy mít neměl, odtrénoval jsem každý týden minimálně sedm osm tréninků. Do herní praxe se snad brzy dostanu," věří bratr ostravského záložníka Mária.

V neděli absolvovali kladenští fotbalisté trénink na atletické dráze stadionu Sletiště, po jeho skončení mužstvo vyrazilo na hory, kde ho čeká třífázová příprava. "Příprava bude ještě náročnější než loni," slíbil na úvod hráčům Hřídel.

Reklama

Související témata: