Hlavní obsah

S klokany zahájil zimní přípravu i legionář Šírl

PRAHA

S legionářem v ruských službách zahájili zimní přípravu fotbalisté Bohemians 1905. Mezi šestadvaceti hráči totiž přivítal v pondělí kouč Pavel Hoftych i vítěze Poháru UEFA z roku 2008 Radka Šírla. Bohužel pro klokany se však záložník petrohradského Zenitu po týdnu s mužstvem rozloučí a vrátí se do Ruska. "Mladí hráči mají i tak příležitost se od něho něco naučit," komentoval Šírlův týdenní pobyt u Botiče pro Sport.cz Hoftych.

Foto: bohemians1905.cz

Dočasně i s Radkem Širlem (první zleva) zahájili fotbalisté Bohemians 1905 zimní přípravu.

Článek

Osmadvacetiletému Šírlovi přišlo dřívější zahájení přípravy klokanů vhod, neboť si tak mohl zpestřit individuální tréninkový plán před návratem do Ruska. „V Bohemce jsem vyrůstal, takže je to klub mého srdce. Jsem rád, že si tady můžu týden zatrénovat, než odjedu do Ruska,“ nechal se slyšet osminásobný český reprezentant.

Trenér klokanů Hoftych netajil, že by měl zkušeného legionáře rád v kádru natrvalo, ale i týden společné přípravy bude prý přínosem. Pro obě strany.„Radek nás požádal, zda by si s námi nemohl zatrénovat. Vyšli jsme mu vstříc, protože to na začátku přípravy chod mužstva nijak neovlivní, naopak hráči se od něho mohou něco naučit,“ přiznal kouč klokanů Pavel Hoftych. Šírl tak napodobil útočníka Jana Kollera, jenž počátkem října minulého roku také ve Vršovicích pár tréninků absolvoval.

Soustředění v Břízkách a Luhačovicích

Klokany nečeká jen tvrdá příprava. Ve čtvrtečním odpoledni se svěřenci kouče Hoftycha střetnou v Tipsport lize s druholigovou Duklou, v sobotu pak budou v pražské O2 Aréně obhajovat vítězství na halovém turnaji Fortuna Víkend šampiónů.

„Čekají nás teď dva turnaje, po nichž se vydáme na soustředění do jabloneckých Břízek. Tam se tým rozdělí na dvě skupiny. Ti, co ovládají běžky, budou trénovat na nich, ostatní hráči budou běhat. Na soustředění v Luhačovicích nás budou čekat dva soupeři. Měli bychom se utkat se Zlínem a slovenskou Nitrou,“ odkryl něco ze zimní přípravy trenér Hoftych.

Kanonýr Bálek se vrátil z Vlašimi

Bohemians 1905 figurují po po podzimu na jedenácté příčce, a trenér Hoftych se netají přáním, že by ligu minimálně na stejné pozici rád zakončil. "Určitě nemáme zájem zabřednout do bojů o záchranu, naopak si přejeme udržet stávající pozici, zabudovat nového hráče do mužstva a zlepšit herní výkon,“ plánuje Pavel Hoftych.

Fanoušci se v jarní sezóně mohou těšit na navrátilce z hostování Martina Kotyzu a Vladimíra Bálka. Obzvlášť druhý jmenovaný by mohl být posilou, neboť na podzim ve druholigové Vlašimi nasázel úctyhodných 13 gólů, nejvíc ze všech. Do Vršovic míří z hostování také Jan Moravec z Kladna, z rezervy se k áčku připojil Francouz Benoit Barros. Vedení klubu pak ještě jedná o příchodu Amadou Cissého z pražské Slavie.

Reklama

Související témata: