Hlavní obsah

Hlouškovi už kachnička nejede, raději myslí na titul

PRAHA

Jsou obhájci, a tak se myšlenek na další mistrovský titul nechtějí jen tak vzdát. Fotbalisté Slavie navzdory osmibodové ztrátě na vedoucí Teplice spřádají na startu zimní přípravy smělé plány, jak na jaře překvapit a trumfnout konkurenci. Jedno je jim však jasné. Pokud nezaberou hned na začátku odvetné části, obhajoba bude definitivně v trapu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Slavie zahájili zimní přípravu - zleva vpředu Adam Hloušek a Tijani Belaid.

Článek

Přestoupil do Edenu až v létě, takže mistrovské oslavy zná jen z vyprávění. Právě proto by je chtěl také sám zažít. „Myšlenky na titul jsem měl i přes Vánoce a mám pořád. Musíme se přes zimu co nejlépe připravit a pak do toho dát všechno. Ztráta je velká, bude to hodně těžké, ale pořád doufám. Teplice už nemusí být v takové formě jako na podzim,“ dělá si naděje reprezentant Adam Hloušek.

Červenobílí začnou jaro na Strahově se střížkovskou Bohemkou, pak hrají dvakrát doma - s Českými Budějovicemi a právě s Teplicemi. „Nemůžeme od začátku myslet jen na druhé, třetí místo. Uvidíme, jak se liga rozběhne. Na začátek máme příznivý los a ve třetím kole vedoucí Teplice,“ rekapituluje zkušený Stanislav Vlček.

A co z takového sledu zápasů vyvozuje? „Pokud hned na začátku část ztráty umažeme, mohou týmy před námi znervóznět a my bychom toho mohli využít. Začátek jara pro nás bude klíčový. Jakékoliv další zaváhání už pro nás může být smrtelné,“ uvědomuje si Vlček.

Vlček lyžování nepokoušel, běžek si ještě užije

Dovolená byla hodně krátká. Sešívaní na ni nastoupili až 18. prosince po skončení Evropské ligy. Přesto dostali od trenérů sporttestry a museli přes svátky naběhat předepsaný počet kilometrů. „Ochutnal jsem na Vánoce i kachnu, ale jak na ni už nejsem zvyklý, tak mi moc nejela. Po malém kousíčku jsem byl hodně plný,“ usmívá se Hloušek, který se o dovolené věnoval hlavně tenisu, fotbálku a hokeji s přáteli.

Také Vlček měl na paměti své zdraví, takže lyže si v Krkonoších na nohy nepřipnul. „Já spíš hlídám děti pod kopcem. Lyžování ve smlouvě zakázané nemám, ale raději to nepokouším. A běžek budeme mít za týden na soustředění plné zuby,“ ví mazák moc dobře, co slávisty v zimě čeká.

Reklama

Související témata: