Hlavní obsah

Smetana se vrátil do Liberce

Fyzickými testy na FTVS v Praze odstartovali zimní přípravu fotbalisté Slovanu Liberec. Byli rozděleni na dvě skupiny a poprvé na hřišti v novém roce se sejdou k tréninku v úterý. „Na testech chyběl ze zdravotních důvodů jen Diviš, k týmu se naopak připojili i Smetana po návratu ze Slovácka a Vlasko, který na podzim hostoval v Čáslavi,“ sdělil trenér Josef Petřík. Jeho asistentem se stal Petr Myslivec, který dosud vedl třetiligovou rezervu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Josef Petřík

Článek

Nejžhavější je otázka kolem odchodu či setrvání opor. Záložník Dočkal byl v prosinci na testech v italském klubu Chievo Verona a útočník Blažek v tureckém Bursasporu. Oba jsou ale zatím stále v Liberci. „ O jejich eventuálním angažmá v cizině se bude možná teprve jednat. Zaznamenali jsme předběžný zájem. V případě výhodné nabídky jim nebudeme v přestupu bránit. Nic nás ale k jejich prodeji netlačí. Necháme tomu volný průběh,“ řekl ředitel klubu Libor Kleibl.

První týden přípravy stráví celek v Liberci. V sobotu 9.ledna se Slovan zúčastní halového turnaje Víkend šampiónů v Praze. Pak hráče čeká kondiční soustředění v Hraběticích. Ve druhé polovině ledna najde tým přechodné působiště ve sportovním areálu v Nymburce, kde sehraje i sérii přípravných zápasů. Od 7. do 17. února přijde na řadu herní soustředění na Kypru.

Reklama

Související témata: