Hlavní obsah

Smejkal se dál pře s Teplicemi, k týmu se stále nepřipojil

Fotbalista Michal Smejkal se ani den po začátku zimní přípravy nespojil s teplickým klubem a stále se odmítá připojit do tréninku k prvnímu mužstvu. Jeho právní zástupce to zdůvodnil tím, že hráčova smlouva s klubem vypršela na konci loňského roku, byť vedení Teplic tvrdí, že Smejkalovi dál běží na Stínadlech platný kontrakt podle dřívější opce na letošní rok. Obě strany však budou hledat cestu k vyřešení situace.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský kapitán Marek Kulič (vlevo) v souboji o míč s Michalem Smejkalem z Teplic.

Článek

Hráčův právní zástupce a zároveň jeho otec Stanislav Smejkal tvrdí, že se fotbalista nijak neprovinil tím, že v pondělí nezačal s mužstvem trénovat. Od začátku ledna je podle jeho vyjádření volným hráčem a k Teplicím tudíž nyní nemá žádné povinnosti.

"Smluvní vztah mezi FK Teplice a Michalem Smejkalem byl uzavřen na dobu určitou od 1.1.2008 do 31.12.2009. Tímto dnem smluvní vztah zanikl. O dalším případném prodloužení smlouvy byla vedena jednání, která jsou dále řešena," řekl Smejkal senior.

Tepličtí čekají na další vývoj situace, ale zatím odmítají, že by se Smejkala, který se už považuje za volného hráče, chystali nějak sankcionovat. "Žádná ultimáta nikomu klást nebudeme, to není teplický styl. Michal u nás má pořád dveře otevřené, ale je jasné, že ani naše trpělivost není nekonečná," řekl ředitel klubu František Hrdlička.

Představitelé klubu byli naposledy se Smejkalem v kontaktu ještě v závěru loňského kalendářního roku, kdy debatovali o jeho smlouvě. V posledních dnech už ale hráče i jeho zástupce zkoušeli kontaktovat marně. Druhá strana však podle dnešního vyjádření nevylučuje další jednání.

"Rádi bychom situaci nějak řešili, ale bohužel to zatím není možné. Vůbec nevíme, kde se Smejkal momentálně nachází. Telefony nikomu nebere," uvedl Hrdlička s tím, že pokud by složitá kauza uvízla na mrtvém bodě, řešil by teplický klub celou věc s pomocí právníků.

Bývalý reprezentant do 21 let Smejkal do Teplic zamířil před dvěma roky z Plzně. Postupně vypadl ze základní sestavy, navíc mu prý v posledních měsících vadilo, že jej trenér Jiří Plíšek začal přeškolovat z útočníka na středního obránce.

Smejkal zasáhl do osmi z 15 podzimních zápasů Teplic, sedmkrát nastoupil v základní sestavě. Závěr úvodní části ligy Smejkal vynechal, protože u něj byla prokázána nákaza virem prasečí chřipky; Severočeši kvůli tomu neodehráli ani poslední utkání s Plzní.

Reklama

Související témata: