Hlavní obsah

Teplický Plíšek si chválí výborné podmínky v Německu

ALTENBERG

Kondici k jarnímu boji o mistrovský titul nabírají fotbalisté prvoligového lídra z Teplic v německém Altenbergu. „Měli jsme ideu se soustředěním ve Špindlerově Mlýně jako loni, ale nepodařilo se nám sladit vhodný termín. Nakonec jsme si řekli, že to zkusíme kousek za hranicemi. Z Teplic je to půl hodiny cesty a našli jsme tady fantastické podmínky,“ uvedl trenér Jiří Plíšek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Štěpán Vachoušek (vlevo) a Michal Gašparík z Teplic v utkání proti Hradci Králové - ilustrační foto.

Článek

„Máme k dispozici kvalitní hotel, nádhernou halu, posilovnu, regenerační linku i běžecké tratě. Když je potřeba něco zařídit na půdě klubu, můžeme to řešit doslova na otočku,“ vyjmenoval kouč další přednosti německého soustředění.

Jak je spokojen s přístupem svěřenců? „Pozorujeme i posun v hlavách kluků. Vědí, že tahle fáze přípravy je důležitá a naše požadavky přijímají pozitivně. Byli připraveni, že je to bude bolet a uvědomují si, k čemu ta dřina je. Dopoledne se věnujeme rozvoji síly, odpoledne běžecké kondici a večerní tréninky jsou kompenzační a stabilizační,“ přiblížil trenér náplň soustředění.

Plíšek do přípravy ale nezařadil běžky.„Ani jsme o tom nepřemýšleli. Přiklonili jsme se k programu, v němž preferujeme jiné prvky a věci. I bez běžek je to však zimní soustředění se vším všudy,“ tvrdil kouč.

S týmem se nepřipravuje stoper Michal Smejkal, který se domnívá, že mu v Teplicích skončila smlouva a na nové se s klubem nedohodl. „Fakt, že chybí, nás ale nedostává pod tlak. Na post stopera se může k Lukášovi vrátit ze zálohy Klein. Schopný hrát na tomto místě je i Matula,“ vysvětlil Plíšek. Podle ředitele klubu Františka Hrdličky má Smejkal v Teplicích stále dveře otevřené. „Podle mě také, ale naši prioritou je mít hráče, kteří chtějí hrát za Teplice a váží si, že tady mohou být. To je atribut, přes který takříkajíc nejede vlak,“ zdůraznil trenér.

Reklama

Související témata: