Hlavní obsah

Bohemians 1905 nabírají v zasněžených Břízkách kondici na jaro

Zatímco většině republiky přidělává současná kalamitní situace obrovské problémy, fotbalisté Bohemians 1905 si od neděle užívají optimální sněhové podmínky na soustředění v jabloneckých Břízkách. Pod taktovkou trenéra Pavla Hoftycha nabírá na severu Čech kondici na jarní sezonu 25 hráčů, chybí pouze záložníci Amadou Cissé a Benoit Barros, kteří si léčí zranění z úvodu zimní přípravy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Ježdík (vlevo) a Michal Pávek se spoluhráči při dopoledním běhu na lyžích

Článek

Hoftych je s týmem v Břízkách potřetí a tamní podmínky si nemůže vynachválit. Tentokrát ho navíc potěšila i takřka ideální sněhová nadílka. "Máme i trochu štěstí, protože napadlo v den našeho příjezdu. Do té doby sněhu nebylo tolik, aby to bylo optimální na běžky. Teď jsou podmínky ideální, trefili jsme to dobře," pochvaloval si Hoftych v rozhovoru s ČTK.

"Klokani" na severu Čech pod jeho vedením nezahálí. Denní tréninkovou porci mají rozdělenou na tři fáze - dopoledne absolvují klasické výběhy, nebo na lyžích, odpoledne vyrážejí na přilehlé hřiště a "drápou" se do kopců a večer je čeká posilovna a regenerace.

Hoftych rozčlenil hráče do dvou skupin, z nichž jedna se běžkám vyhne. "U některých hráčů je to zbytečná ztráta času. Loni vypadali jak turisti, co jdou na sněžnicích na Sněžku, tak jsme je vyřadili. Týká se to hlavně zahraničních hráčů," přiblížil kouč Bohemians.

V Břízkách mu scházejí dva zahraniční záložníci - Cissé a Barros. Oba si hned na začátku zimní přípravy přivodili smolné zranění. "Byly to spíš takové nezaviněné záležitosti, udělali si to sami vlastní nepozorností. Mimo budou asi tři týdny," posteskl si Hoftych.

Jeho celek prožil náročný minulý týden. V pondělí se hráči sešli po dovolené, ve čtvrtek zahájili porážkou s druholigovou Duklou Praha Tipsport ligu a v sobotu pak skončili čtvrtí na tradičním halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů. "Museli jsme to skloubit organizačně. Škoda, že jsme se nedostali do finále, to mě mrzí. Tak snad zase za rok," uvedl Hoftych.

Věřil, že si "Klokani" schovali výhry do jarní části první ligy. Po podzimu má nováček soutěže šestibodový náskok na předposlední Kladno. "Základ je to dobrý, ale hraje se na 30 kol. Víme, že jsme si vypracovali určitý odstup od těch nejpalčivějších míst. Musíme na jaře uhrát minimálně tři vítězství, nedívat se na soupeře a dojet někam ke 30 bodům. Chceme to taky posouvat dál, aby to do budoucna mělo vývoj," řekl trenér.

Bohemians na podzim nejvíce trápila koncovka. Tým vstřelil pouhých devět branek, což je nejméně z celé ligy. "Největším problémem byla kvalita té naší středové řady. Chyběla kreativita, působili jsme tupým dojmem a invence byla malá. Co jsme neubojovali, to jsme neměli. Musíme si víceméně vystačit s vlastními zdroji, pomoci by nám mohlo zařazení Jirky Kaufmana do středu zálohy. Proti Příbrami ukázal, že by nás mohl posunout dál," dodal Hoftych.

Reklama