Hlavní obsah

Nový Džeko? Pokusím se, troufá si sparťanská posila Lačný

Přesuny na trase Ružomberok - Letná nekončí. Po Žofčákovi a Kuckovi si fotbalová Sparta našla třetí posilu v týmu, který teď trénuje sparťan Straka. Útočník Miloš Lačný je první zimní posilou českého vicemistra. Jedenadvacetiletý talent dal Pražanům přednost před Celtikem Glasgow a podepsal na Spartě tříletou smlouvu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Útočník Miloš Lačný se stal první zimní posilou fotbalové Sparty.

Článek

Sparta, Celtic, ruské kluby... Jak velké jste měl dilema, pro kterou z nabídek se rozhodnout?

Vybral jsem si Spartu, protože její nabídka mě nejvíc okouzlila. Usoudil jsem, že to pro mě bude momentálně nejlepší krok. Proto jsem podepsal smlouvu v Praze.

Do Celtiku jste přitom měl dost blízko. Koncem loňského roku jste za něj na zkoušce sehrál jeden zápas a dokonce dal i gól...

Ano, zašli jsme v jednání dost daleko. Měl jsem tam dokonce jet znovu a nastoupit proti Middlesbrough. Rozhodl jsem se ovšem, že už tam nepoletím, že čas, který bych strávil v letadle, raději věnuji Spartě.

Šéf skautů konkurenční Slavie tvrdí, že všechny české kluby hledají především nového Džeka, tedy kanonýra. Troufáte si být ve Spartě takovým Džekem?

Nebojím se toho, jsem přece útočník. Jde mi o to, abych se hlavně chytil, hrál a aklimatizoval se tady. Ale strach nemám.

Určitě se spoléháte na pomoc exružomberské dvojice Juraj Kucka - Igor Žofčák.

Je to pro mě velké plus. A pak i srozumitelnost jazyka. Já se učil německy, takže ve Skotsku by byly začátky těžší. S Jurajem jsem si jednu sezónu zahrál. S Igorem jsem jen trénoval, protože můj debut za Ružomberok přišel až po jeho odchodu do Sparty.

A co vašemu přestupu říká trenér Straka? Je to sice velký sparťan, ale teď bude muset hledat pro svůj Ružomberok nového útočníka...

Popřál mi hodně štěstí a z jeho slov jsem vycítil, že mi přeje. Jsem sice mladý, ale klubu jsem už něco odvedl. A pan Straka již dříve avizoval, že mi v přestupu bránit nebude, že s mým odchodem počítá.

Přijel jste si pro mistrovský titul, který chce Sparta na jaře získat?

Samozřejmě si přeji, aby se Sparta vyšvihla tam, kam patří. A abych k tomu i já přispěl.

Číslo dresu jste zdědil po Hubníkovi. Proč jste si vybral právě šestku?

Já ji měl odmala, mám k tomu číslu docela vztah. Většinou bývá v každém mužstvu obsazená, takže mám velké štěstí, že ve Spartě byla právě volná.

Reklama

Související témata: