Hlavní obsah

Ve stopě to Nezmarovi jde, při hokeji ale přišel o zuby

HRABĚTICE

V běžce na lyžích se na pár dní proměnil útočník Jan Nezmar. V neděli absolvoval liberecký fotbalista 25 km klasicky v rámci Jizerské padesátky, včera si střihl stejnou porci bruslením na soustředění Slovanu v Hraběticích.

Článek

„Ze závodu mám jen pozitivní dojmy, byl to zážitek. Jsem rád, že jsem si takovou akci mohl vyzkoušet a nasát skvělou atmosféru,“ líčil zkušený forvard, s nímž se vydali do stopy i spoluhráči Tomáš Janů a Jiří Liška. A také asistent trenéra Petr Myslivec. „Pokud vím, Péťa Myslivec startoval už poněkolikáté. Ale nijak jsme se nehecovali. Jen jsem si všiml jak nadává, že mu to moc nejede. Do závodu nastoupila ale i jeho dcera, a tak jí dělal na trati doprovod,“ vykládal Nezmar.

Zatímco jeho kolegové hráli v sobotu halový turnaj v Praze, Nezmar trénoval na lyžích. „Na běžky jsem se dostal předtím jen dvakrát, loni jsem na nich byl touto dobou určitě častěji,“ posteskl si. Možná i proto na něm závod zanechal stopy. „Ráno mě bolely ruce i záda, klasický styl je přece jen náročný na techniku. A po dopolední dávce volným stylem se mi šlo do schodů hodně těžce. A to mě čeká ještě odpolední fáze,“ svěřoval se včera v poledne.

Na běžkách se mu ale líbí. „Horská služba nám upravila tratě, takže v pondělí byly lepší než při nedělním závodě. A z hotelu Maruška to na ně máme kousek,“ liboval si Nezmar, který netají, že má velký lyžařský sen. „Chtěl bych někdy běžet při Jizerské padesátce hlavní závod. Ale na to se musí hodně trénovat a při fotbalových povinnostech nemám tolik času. Možná že ho najdu po skončení kariéry,“ plánoval Nezmar.

Tomu nejsou cizí ani další zimní sporty. Při hokeji přišel před pár dny dokonce o dva přední zuby. „Doktor mi zatím vytrhal jen nervy, aby to nebolelo, větší zákrok mě teprve čeká,“ krčil rameny liberecký střelec.

Reklama

Související témata: