Hlavní obsah

Liberečtí fotbalisté žádné velké posilování týmu neplánují

HRABĚTICE

S kádrem, který by se neměl již výrazně měnit, absolvují liberečtí fotbalisté kondiční soustředění v Hraběticích v Jizerských horách. Kouč Josef Petřík má k dispozici 26 hráčů a před odjezdem na herní soustředění na Kypr by měl kádr zúžit na 23 jmen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Josef Petřík

Článek

"Každý post chceme mít zdvojený a pojedou tři brankáři," řekl na úterním setkání s novináři Petřík. Nechybí ani útočník Jan Blažek a záložník Bořek Dočkal. Oba absolvovali na konci testy v zahraničí, uspěli, ale turecký Bursaspor respektive italské Chievo se zatím s konkrétní nabídkou neozvaly.

O osudu Blažka a Dočkala by se mělo rozhodnout do poloviny ledna. "My je nikam netlačíme a počkáme na nabídky," řekl ředitel klubu Libor Kleibl.

Severočeši žádné velké změny v kádru nehlásí. Z hostování ve Slovácku se vrátil útočník Ondřej Smetana a z druholigové Čáslavi Ján Vlasko. Hostování skončilo Tomáši Krbečkovi, který se vrátil do Plzně.

Podle Kleibla klub o posílení mužstva neuvažuje. "Útočníků, záložníků i obránců máme dostatek. Ve fotbale ale není prakticky nikdy nic definitivní," prohlásil Kleibl.

Petřík, který po listopadovém odchodu trenéra Ladislava Škorpila zdědil i část manažerských povinností, by se posílení kádru nebránil. "Mladé talentované fotbalisty hledat nebudeme. Přivítal bych do každé řady zkušeného hráče, ale za přijatelných podmínek je těžké takového získat," řekl Petřík, jenž má v mužstvu zkušené hráče přes třicet let a potom mladé fotbalisty. "Ta střední generace nám opravdu chybí, ale když se nepodaří nikoho získat, tak s těmi co jsou nositeli naděje, musíme pracovat tak, aby z nich byli nositelé kvality," uvedl kouč.

Mužstvo převzal po debaklu 0:4 s Olomoucí na jedenáctém místě tabulky. "Byli jsme ohroženi sestupem a kdybychom neuspěli v Mladé Boleslavi, tak bychom přímo ohroženi byli i nyní," řekl Petřík k poslednímu podzimnímu zápasu, v němž Slovan vyhrál 3:0. Plány pro jaro jsou jasné. "Pokud nebudeme definitivně zachráněni, tak si jiné cíle nemůžeme klást," prohlásil kouč.

Reklama

Související témata: