Hlavní obsah

Pikantní přestup do Teplic je pro sparťana Doška vysvobozením

Není zvykem, aby druhý tým tabulky posiloval lídra, s nímž by se měl na jaře prát o titul. Fotbalová Gambrinus liga však takovou pikanterii zaregistrovala. Útočník Libor Došek přestoupil ze Sparty do Teplic, kde by chtěl zase naplno naskočit do velkého fotbalu. Na Letné byl v poslední době nechtěný, jen trénoval a ligu si zahrál naposledy v listopadu 2008.

Článek

Je pro vás nové angažmá vysvobozením?

Dá se říci, že tak trochu ano. Situace ve Spartě pro mě nebyla ideální a teď jsem získal angažmá, kde snad dostanu šanci.

Sparta je druhá, má stejně bodů jako vedoucí Teplice. Neměl jste obavy, že se rivalové na vašem přestupu nedohodnou?

Bylo to mezi kluby. Já do toho nemluvil a doufal, že to dobře dopadne.

Teplice si vás vybraly, protože takový dlouhán jim v útoku chyběl. To by měla být vaše výhoda.

Určitě budu mít větší šanci hrát než ve Spartě. Čeká mě ale spousta práce. Mužstvo už bylo na soustředění, takže já budu muset kondici dohonit. Část prvního tréninku jsem absolvoval s týmem, uvidím, jak se s trenérem Plíškem domluvíme dál. Je čas, příprava bude dlouhá.

Hodně dlouho jste nehrál. Třeba před rokem přicházel do Slavie v podobné situaci Aleš Besta a nechytil se...

Herní výpadek tu samozřejmě je, ale jak říkám, do začátku ligy je ještě dost času. Nepřipravoval jsem se sám, mohl jsem aspoň trénovat s áčkem Sparty. Zápasů jsem v poslední době moc nenahrál, musím se do toho co nejdřív dostat.

Jaký je teď vlastně váš vztah ke Spartě? A vysvětlil vám někdo, proč vás odložila mezi nepotřebné?

To bych zatím nerozebíral. Je to dost čerstvé, řekneme si to třeba za půl roku. Hlavně jsem rád, že se přestup realizoval.

V závěrečném kole celé ligy nastoupí Teplice na Letné. Představte si, že byste dal gól a rozhodl o titulu...

To by bylo krásné, ale je to hrozně daleko. Ani mě nenapadlo, že Teplice končí na Spartě. Teď mám před sebou jiné úkoly, abych pořádně potrénoval a byl Teplicím něco platný.

Reklama

Související témata: