Hlavní obsah

Fotbalový svaz bude hospodařit s 200 milióny korun

PRAHA

Českomoravský fotbalový svaz bude v tomto roce hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, který podobně jako v minulosti nepřekročí 200 miliónů korun. Počítá s tím návrh rozpočtu, který by měl na příštím jednání schválit výkonný výbor svazu. Po dnešním jednání svazového vedení to uvedl místopředseda ČMFS Jindřich Rajchl.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda ČMFS Ivan Hašek (vpravo) a místopředsedové svazu Jindřich Rajchl (uprostřed) a Dalibor Kučera.

Článek

"Finanční ředitel dnes předložil návrh ročního hospodaření svazu i půlročního hospodaření marketingové společnosti STES. Do příště bude po našich námitkách mírně upraven a mělo by dojít k jeho schválení," řekl na tiskové konferenci Rajchl. "Už dnes ale můžeme prohlásit, že hodláme hospodařit s vyrovnaným rozpočtem. Možná bude o deset procent menší než v minulosti, prohlásil.

Podle Rajchla se ušetří na výdajích především díky systémovým změnám ve fungování svazového sekretariátu. "Došlo k úsporám, třeba na mzdách se ušetří pět milionů korun," řekl. Do měsíce by měly být známy také výsledky auditu hospodaření minulého vedení svazu, který si zadal výkonný výbor po červnovém zvolení.

Reklama