Hlavní obsah

České Budějovice trápí marodka, uvažují proto o doplnění kádru

PLZEŇ

Nezvykle mnoho zranění trápí po deseti dnech zimní přípravy fotbalisty Českých Budějovic. Klubové vedení s trenérem Jaroslavem Šilhavým proto uvažují o tom, že přivedou ještě alespoň jednu posilu. Kouč by rád získal ofenzivního hráče do středu pole.

Foto: David Veis, ČTK

Nový trenér prvoligových fotbalistů Dynama České Budějovice Jaroslav Šilhavý

Článek

Šilhavého rozsáhlá marodka vůbec netěší. "S průběhem přípravy jsem zatím spokojený, běží podle plánu. Ale nespokojený jsem s tím, že máme hodně zraněných hráčů. To mě mrzí, na moje gusto je toho až moc," prohlásil Šilhavý.

Zdravotní problémy sužují hlavně ofenzivní hráče. Naplno trénovat nemohou Petr Benát, Pavel Mezlík, Zdeněk Ondrášek Petr Šíma ani zkušený stoper David Horejš. Dnes se navíc v duelu Tipsport ligy proti Plzni zranil i Brazilec Fernando Hudson. "Rupl mu sval, počkáme na vyšetření doktorů," řekl Šilhavý.

I když věří, že marodi se dají do začátku jarní sezóny do pořádku, rád by ještě získal alespoň jednu posilu. "S vedením jsme se už na tohle téma bavili. V hledáčku jsou nějaké možnosti a věřím, že ještě po tomhle, kdy nám přibyli další zranění, se tím budeme zabývat a někoho se pokusíme přivézt. Jedná se spíš o ofenzivní, středové hráče," naznačil kouč.

Otepka přišel na půlroční hostování

Jihočechy zatím v zimě posílil jen zkušený záložník Rudolf Otepka, který přišel na půlroční hostování s opcí ze Sigmy Olomouc. Dynamo v minulých dnech zkoušelo mladého Chorvata Nenada Eriče, ale Šilhavý zatím jeho služby nevyužije. "Sice se jednalo o docela šikovného fotbalistu, v tuto chvíli by ale pro nás nebyl posilou. Test už skončil, budeme ho dál sledovat," prohlásil Šilhavý.

Českobudějovičtí momentálně trénují v domácích podmínkách v nedaleké Hluboké nad Vltavou a vyrážejí k zápasům Tipsport ligy do Plzně. Na svém kontě mají po dnešní porážce s domácí Viktorií 0:2 tři body a pokud o víkendu zdolají Příbram, nejspíš postoupí do středečního čtvrtfinále.

To by jim trochu zkomplikovalo program přípravy, protože od pondělí mají naplánované soustředění v Třeboni. "Šli jsme do Tipsport ligy s tím, že to může nastat. Samozřejmě bychom museli program trochu přeskupit, ale myslím, že bychom to zvládli. Určitě budeme chtít v sobotu vyhrát," uvedl Šilhavý.

Po pobytu v Třeboni čeká Dynamo několik přípravných duelů a následně herní kemp na Slovensku. "Pak už budeme vše směřovat na první zápas ligy s Teplicemi. Byť to bude nelehký soupeř, budeme se proti němu chtít vytáhnout a zvládnout to, abychom se odpíchli do klidnějších vod tabulky," dodal kouč.

Reklama

Související témata: