Hlavní obsah

STVRZENO: Sionko se po návratu z Dánska upsal na dva a půl roku Spartě

PRAHA

Vábení Sparty nakonec Libor Sionko neodolal. V dánském FC Kodaň ukončil předčasně smlouvu uzavřenou až do roku 2011 a na příštího dva a půl roku se upsal letenským barvám. Poté, co nevyšly námluvy s Jiřím Jarošíkem, získali Pražané první zkušenou posilu pro nastávající jaro, po níž tolik toužili. „Přišel jsem, abych se Spartou získal titul a hrál evropské poháry,“ hlásil hned, jak podpisem stvrdil transfer.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Libor Sionko se stal novou posilou Sparty

Článek

Nebylo vůbec jednoduché, aby Sionko předčasně v Dánsku skončil. „Kodaň samozřejmě spokojena není, neboť Sionko nakonec odešel jako volný hráč. Ta jednání se táhla týdny,“ potvrdil Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Z nároků musel na Letné slevit

„Měl jsem v Dánsku hodně lukrativní a nadstandardní smlouvu, takže transferem do Sparty jsem se musel něčeho vzdát,“ potvrdil i návrátilec Sionko, že musel ze svých nároků ustoupit. "V Dánsku to prostě vykrystalizovalo tak, že v očích trenéra jsem nebyl tím, kdo by měl hrát. Proto jsem se rozhodl pro návrat, i když v Kodani se líbilo mně i rodině."

Sionko se v Dánsku objevil před dvěma a půl lety, kdy přišel jako nová akvizice z Glasgow Rangers. Zatímco počátek kodaňského angažmá měl přímo excelentní, v poslední době už jen vysedával na lavičce náhradníků a trenér Solbakken ho pouštěl na hřiště jen po minutách. I to byl důvod, proč navzdory lukrativní smlouvě chtěl z Dánska pryč.

Motivace navrátilce netrápí

Z návratu do Sparty Sionko obavy nemá, motivace už ho tuplem netrápí. „S motivací problém opravdu nemám. Už proto, že bych chtěl trumfnout Jirku Novotného v počtu získaných titulů. Ale to budu muset hrát na Letné hodně dlouho,“ smála se nová akvizice Pražanů.

K letenskému kádru, který se momentálně připravuje na jaro na horách, se Sionko připojí už v pátek nebo v sobotu. „Zatím jsem mluvil s trenérem Martinem Haškem, s fyzičkou bych ale problémy mít neměl. Připravoval jsem se svědomitě a hlavně v přípravných zápasech jsem si dokázal, že na tom nejsem špatně ani kondičně, ani herně,“ tvrdí Sionko.

Z letenského kádru zná jen Blažka

Ze současného letenského kádru se zná už jen s brankářem Blažkem. „Sparta má v současnosti velice mladý kádr, takže je logické, že v její hře a výkonech se projevují výkyvy. Zkušení hráči by měli napomoci tomu, aby docházelo k co nejmenším výkyvům,“ nechal se slyšet Sionko a netajil, že na Letnou přišel hlavně proto, že chce hrát o titul a dostat se do evropských pohárů.

"A pak je zde samozřejmě ještě jeden důvod - na Spartu mám jen ty nejhezčí fotbalové vzpomínky, něco jsem v ní prožil, takže po šesti letech v cizině nebylo při návratu co řešit. Zvláště, když jsme se s rodinou chtěli usadit v Čechách," dodával navrátilec z dánského angažmá, který bude na Letné oblékat dres s číslem sedm.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články