Hlavní obsah

Lecjaks odletěl do Turecka na testy v ukrajinském Dněpropetrovsku

PLZEŇ

Fotbalový obránce Viktorie Plzeň Jan Lecjaks odletěl v pátek do Turecka, kde absolvuje testy v pátém týmu ukrajinské ligy Dněpr Dněpropetrovsk. O tom, zda devatenáctiletý fotbalista přestoupí, se ale bude jednat až po jeho návratu za týden.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Lecjaks z Plzně se raduje z branky.

Článek

"Dnětropetrovsk shání levého obránce a proto s ním bude Lecjaks v Turecku týden trénovat a nastoupí i ve dvou přípravných zápasech. Pak se Ukrajnci rozhodnou," řekl pro Sport.cz Pavel Zíka z agentury Sport Invest, která na základě klubového zmocnění hráče zastupuje.

Zatímco spoluhráči Lecjakse polykají poslední tréninkové dávky na kondičním soustředění ve Zruči, odchovanec plzeňské kopané si v doprovodu svého agenta Jana Levého, jenž pochopitelně na transferu participuje, zabalil věci a vpodvečer se vydali přes Mnichov na cestu Antalye, kde je Dněpr na soustředění.

"Dněpropetrovsk už Honzu sleduje delší dobu, takže všechny informace o něm má. Jde proto o test v nedělním a středečním přípravném zápase a doladění podmínek transferu," naznačil Jan Levý, že by k realizaci přestupu mohlo dojít.

"Moc se těším a zároveň jsem zvědavý, jak to tam bude vypadat," svěřoval se Lecjaks. "Vedení plzeňského klubu mi sdělilo, že Dněpr má o mě zájem a vše se dohodlo opravdu bez prodlev," přidával Lecjaks, který si již zjistil, že v Dněpropetrovsku je postaven nový stadion. Kromě ukrajinských hráčů, Brazilců nebo argentinského záložníka, jsou v týmu také dva čeští hráči Mario Holek a gólman Jan Laštůvka.

Reklama