Hlavní obsah

Teplického trenéra Plíška mrzí chyby zkušených hráčů

Josef PešoutPrávo

Neúspěšně skončilo účinkování fotbalistů prvoligového lídra FK Teplice v Tipsport lize. Podzimní mistr nezvládl v rámci zimního turnaje ani jeden ze tří zápasů ve skupině v Děčíně a při souhrnném skóre 1:6 obsadil bez bodu poslední, čtvrté místo. A to se nečekalo, byť jde o přípravu. Co na to trenér Jiří Plíšek?

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek (vlevo) a kapitán týmu Petr Lukáš

Článek

„Není dobře, pokud prohrajeme takovým způsobem jako s Kladnem a Dynamem Drážďany. Kdybychom první utkání vyhráli 5:2, bylo by to zaslouženě, jenže jsme podlehli 0:1. Místo branky jsme trefovali tyče a neproměňovali jsme samostatné nájezdy. Inkasovali jsme gól po naprosto zbytečné penaltě. Proti Kladnu nás prostě výrazně zradila efektivita,“ hodnotil teplický kouč. „Proti Drážďanům jsme si to prohráli sami vlastními chybami. Co se týče kombinace a držení míče, měli jsme průběh na svojí straně. Ale doplatili jsme na hrubky. Mrzí mě, že se jich dopustili i zkušení hráči. I když jsou z přípravy unavení, takových výpadků by se měli vyvarovat,“ pokračoval Plíšek.

Do hry nezasáhli Pavel Verbíř ani Antonín Rosa. „S Verbířem jsme se domluvili, že bude mít volný víkend z osobních důvodů. Rosa ještě není v plné přípravě. Zatím trénuje individuálně a budeme rádi, když se zapojí do mužstva během března,“ vysvětlil trenér.

Libor Došek si odbyl premiéru

Naopak premiéru v teplickém dresu si proti Drážďanům odbyl útočník Libor Došek ze Sparty. „Zatím není potřeba v jeho případě nějaké hluboké hodnocení. Je důležité, že mohl být s týmem a po dlouhé době odehrál i část utkání. Čeká ho ještě hodně práce. Určitě se dostane do formy, jakou si od něj přejeme,“ komentoval kouč debut posily.

Proti Kladnu si na chvíli zahrál Chorvat Jurin. „Je v Teplicích na zkoušku. Bude s námi pár týdnů. Má za sebou zajímavou minulost, ale jeho největším problémem je kondice. Věřím, že ji postupně nabere a ukáže nám i svoje fotbalové kvality,“ pravil Plíšek na adresu případné zahraniční akvizice.

Tepličtí pokračují v přípravě v domácích podmínkám. „Malinko ubereme na objemu, ale zvýšíme intenzitu. Čekají nás další utkání a do konce ledna přistoupíme k postupnému zužování kádru,“ uzavřel kouč Severočechů.

Reklama

Související témata: