Hlavní obsah

Pamič je blízko přestupu do Sparty, u Brabce se čeká na vyjádření FIFA

PRAHA

Talentovaný chorvatský fotbalista Manuel Pamič je blízko k tomu, aby do pražské Sparty přestoupil na trvalo. Personální ředitel letenského klubu Jakub Otava Sport.cz přiznal, že by smlouva mezi jeho dosavadním zaměstnavatelem Salcburkem a Spartou měla být podepsaná ve čtvrtek. Komplikovanější je pak situace ohledně příchodu Ericha Brabce.

Článek

Vedení Sparty má o Pamiče velký zájem. Třiadvacetiletý levý bek se během svého ročního hostování v kádru pražského celku stal stabilním hráčem základní sestavy a letenští tak chtěli jeho služeb využívat nadále. Jak přiznává i Jakub Otava, jenž má přestupy ve Spartě na starost, jednání s rakouským klubem však jednoduchá nebyla.

„Nejvíc jsme se samozřejmě zasekli na financích. Salcburk do Manuela investoval velké peníze, ale zároveň nyní musel brát ohledy na naše možnosti,“ prozradil Otava. „Dohoda mezi kluby už ovšem existuje a ve čtvrtek by měla být podepsaná smlouva. V pátek bude na pořadu jednání se samotným hráčem, po němž by se měl Manuel k našemu týmu připojit,“ dodal.

Zástupce Sparty v otázkách přestupu připustil, že v jednu chvíli byl příchod chorvatského reprezentanta už téměř ztracen. „Manuel byl s týmem Salcburku už na letišti připraven k odletu na soustředění do tureckého Beleku, načež jsme se s Rakušany nakonec dohodli. S vedením rakouského klubu jsme tedy opravdu jednali do poslední možné chvíle,“ přiznal Otava.

Žádost u FIFA

Zatímco přestup Pamiče na Letnou je tedy již téměř hotovou záležitostí, jinak je tomu v možném příchodu ex-slávisty Ericha Brabce z Turecka. Ten nyní prostřednictvím svého agenta zažádal u Mezinárodní fotbalové federace FIFA o udělení výjimky k přestupu, neboť už v letošní sezóně hrál ve dvou různých klubech.

„Čekáme na vyjádření od FIFA. To je pro nás v tuto chvíli klíčové a jakékoliv jednání s hráčem bez toho, aniž bychom to měli od federace posvěcené, by tedy nemělo smysl. Pokud FIFA žádosti vyjde vstříc, potom by šance, že se na Spartě objeví, samozřejmě byla,“ řekl na závěr Otava.

Reklama

Související témata: