Hlavní obsah

Brabec to se sparťanskými fandy asi mít lehké nebude, míní slávista Janda

Kopali spolu za Slavii a dvakrát slavili mistrovský titul. Nyní to ovšem vypadá, že fotbalový záložník sešívaných Petr Janda bude stoperovi Erichu Brabcovi soupeřem. Důrazný zadák je totiž už jednou nohou v týmu odvěkého rivala Spartě. „Pokud bude předvádět takové výkony, jako u nás, pak by na Letné Erich mít problém neměl,“ řekl Sport.cz slávistický středopolař Janda.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Na jaře bude možná Erich Brabec (na snímku v souboji se sparťanem Hubníkem) oblékat právě dres letenského týmu.

Článek

Zimní příprava se vám rozjela plným proudem, jak ji zatím hodnotíte?

Máme odehrané dva zápasy, přičemž jsme oba dva vyhráli. Co se týče výsledku, hodnotím to tedy pozitivně. Z pohledu předvedené hry to ale zatím žádný zázrak není.

Co myslíte, že tomu brání?

Utkání jsme zatím odehráli na umělé trávě, což mně osobně vůbec nesvědčí. Povrch je příliš tvrdý a snadno se hráči zraní. I já jsem si na umělé trávě přetrhl přední křížový kolenní vaz, tak možná i proto jej nemám příliš v oblibě.

Už se tedy asi hodně těšíte na herní soustředění v teple?

Určitě. To bude úplně o něčem jiném, šestého února vyrážíme na Kanárské ostrovy, kde se nám snad podaří odehrát také dobré zápasy, abychom byli na jaro co nejlépe připraveni.

Podzim ale Slavii moc nevyšel, obhajoba titulu bude tedy o to těžší...

Už jsem slyšel hodně hlasů, které tvrdily, že titul v této sezóně již nezískáme. Manko na vedoucí Teplice a Spartu máme sice velké, ale pokud se nám podaří vyhrát první tři jarní zápasy, vrátíme se opět do hry o titul.

Je pravděpodobné, že se na jaře postavíte vašemu bývalému spoluhráči Erichu Brabcovi, jenž má nakročeno do Sparty...

To by byl opravdu pikantní přestup. Všichni víme, za jakých podmínek odcházel, tak by to bylo opravdu zajímavé.

Myslíte, že by to měl Erich se sparťanskými fandy těžké?

V kabině by ho hráči asi bez problémů přijali, s těmi fanoušky by to bylo asi opravdu těžší. Byl přeci jenom u nás kapitánem a ikonou týmu. Pokud bude ale předvádět takové výkony, jaké předváděl ve slávistickém dresu, pak by mít problém ale neměl. Je to dobrý hráč a fajn člověk.

Reklama

Související témata: