Hlavní obsah

Mareček přestoupí z Brna do Anderlechtu

PRAHA

Fotbalista Lukáš Mareček odejde z Brna do Anderlechtu Brusel. Přestup má být dořešen během příštího týdne, kdy devatenáctiletý záložník podstoupí zdravotní testy. ČTK to v sobotu řekl Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Lukáš Mareček (v popředí) je na odchodu z Brna, míří do Anderlechtu Brusel

Článek

"Finalizujeme poslední detaily mezi kluby a hráčovu smlouvu," uvedl Zíka. Mareček tak bude čtvrtým Čechem v bruselském týmu.

Už osm let v nejslavnějším belgickém klubu působí brankář Daniel Zítka, který se před více rokem vážně zranil a nyní se pokouší vrátit na místo jedničky. Třetí sezónu mezi "Fialkami" tráví reprezentační záložník Jan Polák, jenž by měl do hry naskočit během jara po podzimní operaci kolena, a od loňského léta pravidelně v obraně nastupuje stoper Ondřej Mazuch, Marečkův spoluhráč z jednadvacítky.

Anderlecht projevuje zájem o Marečka už několik měsíců, ale až nyní se zdá, že s Brnem našel společnou řeč. Belgičané nejprve navrhovali, že Marečka vyzkoušejí během půlročního hostování, což se však české straně nezamlouvalo.

Podle Zíky by měl Mareček odejít do Anderlechtu na přestup. V zákulisí se hovoří o tom, že talentovaný záložník, který v české lize přes nízký věk odehrál už 50 zápasů, má tržní hodnotu kolem 60 miliónů korun. "Anderlecht je pro Lukáše ideální klub pro první zahraniční angažmá," podotkl Zíka.

Brněnský klub nicméně zatím vyvrací tvrzení, že už je Marečkův přestup hotový. "S Anderlechtem sice jednáme, ale dohodnuti nejsme, nic není uzavřeno. Zřejmě toho pan Zíka ví více než my," řekl majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros.

Reklama

Související témata: