Hlavní obsah

Rajnoch zřejmě přestoupí do Ankaragücü, odkud odešel Brabec

Mladoboleslavský fotbalista Jan Rajnoch se může stát hráčem tureckého Ankaragücü, odkud přestoupil do pražské Sparty Erich Brabec. Turecký klub řeší nedostatek defenzivních hráčů, neboť se mu nepodařilo získat některé plánované posily zvučných jmen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Rajnoch z Mladé Boleslavi (vlevo) v souboji o míč s Azizem Ibragimovem z Bohemians 1905

Článek

Může tak dojít k paradoxnímu situaci. Zatímco ještě před pár dny nebylo pro Brabce v Ankaragücü místo a klub se rozhodl využít ho prodat do Sparty, nyní opět shání nějakého fotbalistu v Česku. Údajně i proto, že se mu nepodařilo získat Ricarda Costu z Wolfsburgu. Klub tak před koncem přestupního termínu hledá defenzivní hráče. Už získal Kamerunce Geremiho či Slováka Saparu, které v sobotu oficiálně představí.

"Honza v sobotu odletěl do Turecka, kde jedná o angažmá. Klub pro něj má připravenou smlouvu na 3,5 roku. Nejdříve však musí dojít k dohodě mezi kluby. Jasno bude brzy, neboť v Turecku končí v pondělí přestupní termín," uvedl hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest International.

Pro Rajnocha by mohla mluvit jeho univerzálnost, v poslední době v Mladé Boleslavi často hrál dokonce na postu defenzivního záložníka. A také například nižší věk, protože je takřka o čtyři roky mladší než Brabec.

Devětadvacetiletý Rajnoch vyrůstal ve Spartě, ale celou dospělou kariéru strávil mimo Letnou. Působil v Mladé Boleslavi, Xaverově, Bohemians Praha a Slovácku, odkud se vrátil do středočeského klubu. Loňské jaro strávil v německé Chotěbuzi.

V první lize dosud odehrál 171 utkání a vstřelil 24 branek, na svém kontě má také čtyři reprezentační starty.

Reklama

Související témata: