Hlavní obsah

Brno doplní jarní soupisku šesti novými hráči

BRNO

Soupisku fotbalistů Brna doplní pro jarní část první ligy brankář Martin Poláček, obránce Martin Husár, středopolaři Jan Kalabiška, Lukáš Křeček, Filip Chlup a útočník Andrej Hodek. Celá šestice uzavřela s vedením klubu v minulých dnech smlouvy.

Článek

Z dalších testovaných hráčů měl blízko k angažmá Makedonec Jovan Kostovski, jenž měl být v pětadvacetičlenném kádru, který odletí v neděli na soustředění do Turecka. "Vzal si krátké volno, chtěl e svrátit domů pro věci. Dnes měl podle domluvy nastoupit v utkání proti Karviné. Jeho manažer nám oznámil, že nepřijede. Nevíme, zda se ještě vrátí," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Miroslav Beránek. Do Turecka místo Kostovského poletí útočník Rostislav Šamánek z juniorského týmu.

"Všech šest nových hráčů patří k potenciálním posilám. Jsme přesvědčeni, že herní potenciál mají. Musí jej ale prokázat na hřišti," uvedl sportovní ředitel Karel Večeřa. Devatenáctiletý brankář Poláček přichází z Prešova, obránce Husár ze Spartaku Trnava, Kalabiška z Příbrami a Křeček z druholigové Vlašimi. Chlup se vrací z působení v Nizozemsku a Hodek přišel z Petržalky.

Brňané se těsně před koncem přestupního termínu ucházeli o odchovance Karla Kroupu z druholigového Zlína. "Nedohodli jsme se s vedením Zlína na podmínkách přestupu," řekl Večeřa.

Sus na hostování

Do nominace na soustředění v Turecku se nevešel obránce Martin Sus. "Potřebuje pravidelně hrát zápasy. Proto půjde zřejmě na hostování," prohlásil Beránek.

Pětadvacítka brněnských fotbalistů odletí do Antalye v neděli z Vídně. Prvním soupeřem týmu bude 3. února rumunský celek Astra Ploješť, o dva dny později narazí na reprezentaci KLDR, 6. února změří síly s dalším rumunským týmem Otelul Galati a na závěr nastoupí proti lotyšskému klubu Daugava Riga.

"Vybrali jsme si zcela nové sportovní středisko s kvalitními přírodními trávníky. Budeme hledat optimální ligovou sestavu. Nemáme sice věhlasné soupeře, ale fotbal s týmy z východní Evropy více bolí. Pro naše účely jsou tito soupeři vhodní," uvedl Beránek.

Reklama

Související témata: