Hlavní obsah

Slavia prohrála v přípravě s Jabloncem

PRAHA

V nepříznivém počasí v sobotu pokračovaly přípravy prvoligových fotbalových klubů na jarní sezónu. Mužstva se většinou chystají na odjezd na herní soustředění, a tak až na zápas Slavia - Jablonec, v němž vyhráli Severočeši 1:0, trenéři nachystali svěřencům souboje s týmy z nižších soutěží. V sestavě Mladé Boleslavi už chyběl Jan Rajnoch, který během víkendu přestoupí do tureckého Ankaragücü.

Foto: Petr Horník, Právo

Jablonecký Petr Zábojník

Článek

Slávisté domácí duel s Jabloncem prohráli 0:1 a výsledek tak korespondoval s prvoligovou tabulkou, v níž je po podzimu Jablonec o tří příčky výše. Domácí Grajciar neproměnil penaltu, na obou stranách několikrát zvonila branková konstrukce.

"Po prostřídání to byl jiný fotbal, než jsme si představovali. Do té doby to bylo pořádku, ale chyběla efektivita s proměňováním šancí a nedali jsme penaltu, v několika šancích byli Šenkeřík i Vlček," uvedl po utkání na klubovém webu trenér Slavie Karel Jarolím.

Těžkého soupeře měla Olomouc, která poprvé v zimě prohrála v základní hrací době. Nad její síly byl Slovan Bratislava, který vyhrál 2:0 a oba góly vstřelil těsně po přestávce.

Plzeňští letí v úvodu týdne na turnaj do ruského Soči, a tak duel s divizním Tachovem byl spíše vydatnějším tréninkem. "Poprvé jsme v přípravě hráli proti celku z nižší soutěže, než je druhá liga, a zvládli jsme ho, i když gólů jsme mohli nastřílet víc. Ve finální fázi ale ještě existují věci, které musíme zlepšovat," naznačil trenér Pavel Vrba.

Nejpřekvapivější výsledek se zrodil v Nymburku, kde Kladno prohrálo s druholigovým Hradcem Králové 0:3 a všechny branky padly už v úvodu. "Nastoupili jsme se záměrem hrát na pět záložníků s tím, že v defenzivě se Tatanašvilli se Zoubkem stáhnou pod hrotového útočníka a při přechodu do ofenzivy ho jeden z nich doplní. Bohužel tento záměr nám nevyšel a přesvědčili jsme si, že v ligových zápasech v tomto složení hrát nebudeme," uvedl kladenský kouč Martin Hřídel.

Brno porazilo Karvinou 2:1 a 3:1 a trenér Miroslav Beránek znovu testoval případné posily. "Vykrystalizovala se pětadvacítka hráčů, která bude pokračovat dále v přípravě na ligu," uvedl po dvojzápase Beránek.

Přípravné zápasy klubů první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Tachov 4:1 (3:1)
Branky: 12. Petržela, 16. Rajtoral, 30. Vaněček, 72. Darida - 26. Hudec.
Sestava Plzně: Daněk - Limberský, Rada (46. Navrátil), Bystroň, Lecjaks - Petržela, Horváth, Darida, Rajtoral (46. Jiráček) - Bakoš (46. Rezek), Vaněček (46. Krbeček).
Bohemians Praha - Vysočina Jihlava 3:2 (1:1)
Branky: 3. a 52. Ibe, 68. Kincl - 8. Šimáček, 83. Gába. Rozhodčí: Hájek.
Sestava Bohemians: Pižanowski - Macháček (63. Modeste), Lencevič, Horáček, Flachbart - Demeter (46. Turtenwald) - Ditrich, Dobeš, Mach (46. Grznár) - Ibe, Kincl (69. Očovan).
Příbram - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 42. Wágner.
Sestava Příbrami - I. poločas: Krbeček - Pleško, Müller, Nohýnek, Plašil - P. Pilík, Hušbauer, Tarczal, T. Pilík - Wágner, M. Štochl.
II. poločas: Rondzik - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Čermák - Klesa, Janovič, Stančík, Šmejkal - Rodrigues, M. Štochl.
SK Kladno - Hradec Králové 0:3 (0:3)
Branky: 9. Chleboun, 11. Pilař, 25. Dvořák.
Sestava Kladna: Tesař - Bartoš, Rada, Rendla, Hajník - Cigánek, Strnad, Zoubek, Tatanašvili, Holub (46. Novotný) - Klinka.
Teplice - Sokolov 2:1 (0:0)
Branky Teplic: 53. Ljevakovič, 66. Doležal - 48. Radzinevičius.
Sestava Teplic: Slavík - Vidlička (46. Doležal), Matula, Klein, Gašparík - Verbíř (46. Vondrášek), Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (46. Zoubele) - Došek (46. Mahmutovič), Veverka.
1. FC Brno - MFK OKD Karviná 2:1 (1:1)
Branky: 14. a 50. Došek - 22. Opic.
Sestava Brna: Doležal - Pašek, Trousil, Dvorník, Husár - Borák, Křeček, Polách - Hodek, Došek, Kalabiška.
1. FC Brno - MFK OKD Karviná 3:1 (2:0)
Branky: 35. Križko, 37. Okleštěk, 63. Šamánek - Látal.
Sestava: Bureš (41. Poláček) - Križko, Červinek, Huška, Markovič - Dostálek, Nastevski (60. Michna), Chlup - Michna (41. Radinovič), Šamánek, Okleštěk.
Slovan Bratislava - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 50. Dobrotka z pen., 52. Božič.
Sestava Olomouce: Drobisz (46. Šustr) - Nuc, Škerle (46. Komárek), Murin, Heidenreich (46. Kazár) - Rossi (46. Bajer), Kaščák - Schulmeister (60. Vašíček), Navrátil, Hubník (60. Petr) - Šultes.
Slavia Praha - FK Jablonec 0:1 (0:1)
Branka: 13. Lafata.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Čelůstka, Kopic (61. Hošek), Hubáček - Grajciar (61. Kysela), Duranski (61. Volešák), Ragued (61. Vasiljevič), Hloušek (61. Janda) - Vlček (61. Naumov), Šenkeřík (61. Tecl).
Jablonec: Špit - Krajčí, Huber, Drsek (39. Zábojník), Jablonský - Michálek, Eliáš, Jarolím, Pavlík, Kovařík - Lafata.
Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 42. Smetana.
Sestava Liberce: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák (46. Dostálek), Dejmek, Janů (46. Frejlach) - Dočkal (46. Polák), Bosančič (46. Liška), Gecov (46. Vácha), Vulin - Smetana (60. Diviš), Kerič (46. Vojta).
Mladá Boleslav - Králův Dvůr 3:0 (2:0)
Branky: 3. Kúdela, 6. Tafat, 75. Karem.
Sestava Mladé Boleslavi: Miller - Kalina (46. Mendy), Procházka, Rolko, Hrdlička - Kúdela, Opiela, Sylvestre (46. Sedláček), Poláček - Bořil (60. Karem) Tafat (46. Chramosta).

Reklama