Hlavní obsah

Volešák odchází ze Slavie na hostování do Budějovic

Výraznou posilu pro jarní sezonu získali fotbalisté Českých Budějovic. Záložní řadu Dynama vyztuží Ladislav Volešák, který přichází z mistrovské Slavie na půlroční hostování s následnou opcí na přestup. Jihočeský klub o tom ve čtvrtek informoval v tiskové zprávě.

Článek

Volešák se vrací do míst, kde prožil povedený ligový ročník 2006/07. V Dynamu tehdy hostoval z pražské Sparty a s šesti brankami se stal nejlepším českobudějovickým střelcem v sezoně. Upozornil na sebe především jako nekompromisní exekutor standardních situací.

V červnu 2007 se vrátil na Letnou, odkud jako přebytečný hráč zamířil do Edenu. Se Slavií vybojoval dva mistrovské tituly, ale na podzim postupně přestal ve vršovickém týmu nastupovat v základní sestavě a od devátého kola už nezasáhl ani do jednoho ligového duelu.

Bývalý mládežnický reprezentant proto raději míří na jih Čech, kde by se měl definitivně upsat v pátek. "Zítra by měl dorazit do Českých Budějovic a podepsat smlouvu," uvedl sportovní manažer Jihočechů Roman Rogoz.

Volešák je druhou výraznou posilou Dynama v průběhu zimní přestávky. České Budějovice již v prosinci získaly zkušeného záložníka Rudolfa Otepku, který přišel ze Sigmy Olomouc rovněž na půlroční hostování s následnou opcí.

Vedle Českých Budějovic a Slavie hrál Volešák první ligu také v Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži nastoupil k 70 utkáním a dal deset gólů.

Reklama

Související témata: