Hlavní obsah

Komňacký: Na Kypr už se těšíme

Jablonečtí fotbalisté zakončili pětitýdenní přípravu v domácích podmínkách a v pátek se vydávají na herní soustředění na Kypr. Tam sehrají čtyři zápasy, které prověří formu aktuálně čtvrtého celku tabulky Gambrinus ligy. Trenér František Komňacký si hodně slibuje i od možnosti zahrát si na kvalitnějších terénech.

Foto: Jan Tauber

Trenér František Komňacký

Článek

Jak probíhá dosavadní zimní příprava týmu?

Potýkáme se s počasím, které klade nároky na přístup hráčů. Trénovali jsme ve složitých jabloneckých podmínkách, ale nestěžujeme si. Kluci pracují dobře. Sehráli jsme i řadu zápasů. Nevyhnuly se nám však výkyvy, jako s Kladnem, ve Varnsdorfu, nebo s Čáslaví. Naopak v jiných utkáních jsem byl spokojen. Kolísavost výkonů vyplývá z únavy hráčů.

A co marodka?

V některých zápasech nenastoupili Drsek, Pavlík, v pořádku nejsou ani Vošahlík, Pekhart, Huber. Ale to je daň období, v němž se nacházíme.

Ztratili jste Tomáše Čížka, který odešel do ruského Novosibirsku. Bude vám chybět?

Určitě. Je to nadstandardní hráč pro naše mužstvo i celou ligu. Zahraniční angažmá mu přejeme, i když si uvědomujeme, že nahradit ho nebude snadné.

Kdy se objeví v sestavě Tomáš Pekhart?

Po půlroční absenci se dostává pomalu do tempa. Poprvé nastoupit by měl při dvanáctidenním herním soustředění na Kypru, kam odlétáme v pátek 5. února.

Kolik hráčů berete na Kypr?

Třiadvacet. Jsou mezi nimi i chlapci z rezervy, kteří mají talent a trénují s námi od začátku přípravy. Na Kypru očekávám kvalitní přírodní terény, na které se už těšíme.

Znáte soupeře na soustředění?

Střetneme se tam se dvěma polskými celky, Slaskem Wroclaw a Belchatowem. A dále se srbským Radem Bělehrad a moldavským Šeriffem Tiraspol.

Reklama

Související témata: