Hlavní obsah

Sparťanská mateřská školka zdolala tým ze čtvrté španělské ligy

MALAGA

Tak trochu oddechový třetí zápas čekal fotbalisty Sparty na soustředění v Malaze. Nasadili do něj své mladíky a porazili Union Estepona ze čtvrté španělské ligy 1:0. V sobotu se Pražané ještě utkají s Hübschmanovým Šachtarem Doněck a v pondělí s Lokomotivem Doněck.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Sparťanský útočník Václav Kadlec dal jediný gól zápasu.

Článek

Třetím soupeřem fotbalistů Sparty na herním soustředění byl Union Estepona, účastník čtvrté nejvyšší španělské soutěže. Letenští trenéři proti němu poslali na hřiště základní sestavu ve velmi mladém obsazení. Z řady vybočovali šestadvacetiletí „veteráni“ Kozáčik s Žofčákem, útok měl věkový průměr 17,5 roku a obrana necelých dvacet let... Kapitánskou pásku si také navlékl jeden z mladíků Polom, takže pokladník Řepka si může mnout ruce nad dalším příspěvkem.

Pražané měli podle očekávání od začátku zápasu převahu. Aktivní stoper Hejda trefil po Zemanově rohu tyč. Skóre tedy otevřel až ve 30. minutě Kadlec, který korunoval kombinaci Zemana, Žofčáka a Jurdíka.

Soupeř o přestávce vystřídal kompletně celou jedenáctku, ožil a Kozáčik musel výborným zákrokem uhájit chatrné vedení. Sparťané, kteří během zápasu ani jednou nestřídali, pak přežili ještě několik ošemetných situací a těsnou výhru udrželi.

Sparta Praha - Union Estepona 1:0 (1:0)
Branka: 30. Kadlec.
Sparta: Kozáčik - Sus, Hejda, Hoheneder, Polom - Žofčák, Folprecht, Vacek, Zeman - Jurdík, Kadlec.

Reklama

Související témata: