Hlavní obsah

Teplice úspěšně trápí špičku

PRAHA

Teplice poprvé zvítězily na Žižkově. Další letitá série padla, zásluhu na tom měla trefa Petra Voříška. Předvedená hra Severočechů potvrdila, že to myslí vážně s trápením mužstev na samé špičce tabulky i útokem na pohárové příčky.

Foto: ČTK/AP

Teplicím se daří v poháru i v domácí soutěži.

Článek

"Náš výkon nebyl bez kazu, ale tohle vítězství je nesmírně důležité. Porazili jsme Liberec, pak zvítězili v Kaiserslauternu a teď na Žižkově. Byl jsem zvědavý, jak mužstvo tento náročný týden zvládne, a dokázalo to perfektně," liboval si po utkání na Žižkově teplický trenér František Straka. "Teď je třeba využít euforie, v níž mužstvo je. Náš výkon měl ještě rezervy, ale pracujeme dál," dodal.

Nebát se soubojů

Nejlepším mužem zápasu byl teplický kapitán Pavel Horváth: "Věděli jsme, že to tu bude těžké a tvrdé. Také si pár šrámů odvážíme. Hlavně jsme se dokázali soupeři vyrovnat v bojovnosti a přidali jsme pár fotbalových akcí. Osobní souboj se nemusí vyhrávat jen tvrdostí, ale lepší je to chytrostí. Ke konci utkání už trochu docházely síly, zápas v Kaiserslauternu byl znát, ale čekal jsem to horší. V pohodě jsem únavu zvládl. Ke konci zápasu rychle padala tma, takže se zhoršila viditelnost i na hřišti."

Jeho spoluhráč Petr Voříšek dal opět gól z dálky, ale tam, kde míč skončil, prý nemířil. "Lengyel mi ho posunul, kopal jsem placírkou a ve zdi míč změnil směr. Nevadí, hlavně že skončil v síti. Trenér mi stále říká, abych zkoušel střílet z dálky, ale nedostanu se k tomu moc často, asi bych měl být pilnější," říkal teplický záložník.

Lavičko, vrať se...

Žižkov potvrdil, že je v hluboké krizi. Ba co víc, pod vedením trenéra Hradeckého jde s výkony stále dolů. Ze stadiónu pod žižkovským vysílačem se získávaly body těžko a ještě tu soupeř dostal nakopáno. Na podzim tu prohrály jen Blšany. Zůstalo jen to, že Viktorie se soupeře snaží rozkopat.

V případě Teplic to velmi dobrý sudí Liba naštěstí nepřipustil a nepískl ani proslulou "žižkovskou pentli". Fotbalově domácí na soupeře neměli, a tak se z ochozů ozývaly, byť zatím ojediněle, výkřiky: "Lavičko, vrať se!"

Trenér Václav Hradecký byl po utkání hodně smutný a těžce se mu hovořilo o příčinách úpadku: "Ztratili jsme to, co nás doma zdobilo. Byla to bojovnost a s ní fotbalové věci. Chybějí nám konstruktivní typy hráčů, jako je třeba dlouhodobě zraněný Stracený, kvůli obnoveným zdravotním potížím nedohrál Pikl."

Na Žižkov zřejmě přicházejí zlé časy, ale z krize si musí Viktorka pomoci sama. Nikdo tu však o ní nechce mluvit, hráči zejména proto, že mezi novináře po utkání nechodí. Nebo nesmějí...

Reklama

Související témata: