Hlavní obsah

Pařížan Lafrance kvůli Slavii odmítl reprezentaci Haiti

GRAN CANARIA

Spadla mu do klína příležitost, jíž se chce náležitě chopit. Francouzský stoper Kevin Pierre Lafrance se z druholigového Mostu přesunul na půlroční hostování do fotbalové Slavie. Nové angažmá bere natolik vážně, že dokonce odmítl reprezentovat Haiti, odkud pocházejí oba jeho rodiče. V Edenu není po odchodu Suchého s Čelůstkou bez šancí.

Foto: slavia.cz

Novopečený slávista Kevin Pierre Lafrance na tréninku se Zdeňkem Šenkeříkem.

Článek

Má jistotu, do Slavie přišel z Mostu na půlroční hostování s roční opcí. A sotva odletěl s novými spoluhráči na soustředění, dorazila za ním na Kanárské ostrovy další zajímavá nabídka. „Kontaktovala mě reprezentace Haiti, abych tam přiletěl. Z Haiti pocházejí oba mí rodiče. Ale omluvil jsem se. Jsem se Slavií a to je pro mě teď to nejhlavnější, musím pracovat tady,“ řekl Kevin Pierre Lafrance v rozhovoru pro slávistický web.

Rodiče bydlí v Paříži, kde se obránce narodil. Další příbuzné má ovšem na Haiti, které nedávno zničilo katastrofální zemětřesení. „Mám tam velkou rodinu, strýce. Nikomu z mých nejbližších se naštěstí nic nestalo,“ oddechl si fotbalista, který na všechny otázky odpověděl česky.

„Můj bývalý manažer mi zařídil týdenní testování v Mostě, kde jsem zůstal. To bylo před dvěma lety, zalíbilo se mi u vás. V Mostě jsem chodil do školy v rámci Akademie Josefa Masopusta a hodně tam slyšel češtinu. Byl jsem tam tři měsíce, to mi pomohlo,“ vysvětluje obránce s talentem na jazyky.

Do Edenu se přesunul bleskurychle. „Přišel jsem minulý týden v Mostě do kabiny a všichni kluci mě zdravili, že jdu na testy do Slavie. První den byl jen výklus, druhý den jsme hráli zápas. Měl jsem velkou radost, že to dobře dopadlo. Chci udělat všechno pro to, abych zůstal i na další rok, svoji šanci si chci zasloužit,“ ujistil Lafrance.

Reklama

Související témata: