Hlavní obsah

Plzeňští fotbalisté vyrážejí za teplem do Španělska

Osm dnů před ligovým startem se vrátí domů plzeňští fotbalisté, kteří v pátek vyrazí na herní soustředění do Španělska. Žádný jiný klub se nevrátí do zdejšího chladu tak pozdě, přesto na západě Čech věří, že se jim neobvyklý program podaří zužitkovat v povedené jaro. V době vyhřívaných trávníků v tom trenér Pavel Vrba nevidí žádný problém.

Foto: Petr Horník, Právo

Špílmachr Plzně Pavel Horvát v souboji se slávistou Adamem Hlouškem.

Článek

V pátek pozdě večer vyrazí plzeňská výprava autobusem do Mnichova a odtamtud nad sobotním ránem letecky do španělského Jerezu. V kádru bude 23 hráčů, které čeká jedenáct tréninků a tři přípravná utkání.

"Hřiště by mělo být přímo u hotelu, takže bychom měli mít ideální podmínky. V den zápasu budeme trénovat jednou, ve volných dnech dvakrát," upřesnil své plány na klubovém webu  Vrba.

Počítá s tím, že do přípravy se už zapojí i hráči, které během zimy limitovaly zdravotní problémy. To platí o Ševinském, Kolářovi, Střihavkovi a Rýdlovi. "Jsem rád, že se mužstvo dalo dohromady a můžeme odletět v plné síle. Zaměříme se na nácviky různých herních situací a taktiky, měla by nám vykrystalizovat sestava," svěřil se kouč, který s týmem ale už jeden výjezd v zimě absolvoval: na turnaji v Soči v závěru minulého týdne se Viktoria probojovala do finále, v němž prohrála s Austrií Vídeň.

Také ve Španělsku čekají Západočechy tři silní soupeři - dánský klub FC Randers, ukrajinský Metalurg Záporoží a Spartak Moskva, v jehož barvách hrají Martin Jiránek a Marek Suchý. S ruským klubem absolvují Plzeňané generálku na ligové jaro, do nějž vstoupí v pondělí 1. března domácím duelem proti Ostravě.

Z Pyrenejského poloostrova se výprava vrátí až v neděli 21. února a doma už nesehraje před ligovým startem žádný zápas. Přesto Vrba nemá obavy, že by to mohlo týmu uškodit.

"V dobách, kdy se u nás nehrálo na vyhřívaných trávnících, by to mohl být problém, ale v dnešní době v tom nevidím žádný zádrhel. Totéž platí o teplotních změnách, na ty jsme u nás už také zvyklí - jeden den máme minus devatenáct, druhý den plus pět. Na to si myslím nám týdenní pobyt po návratu bude stačit," řekl plzeňský trenér.

Reklama

Související témata: