Hlavní obsah

Kouč Jarolím láká do Slavie syna Lukáše, Siena ho nechce pustit

MASPALOMAS

Lehčí zranění hned tří stoperů dělají vrásky trenérovi fotbalové Slavie. Svěřenci Karla Jarolíma jsou na soustředění na Kanárských ostrovech. Ve středu tady porazili Las Palmas 1:0 a ve čtvrtek večer hrají proti Vecindariu. V brance už začal úřadovat slovenský reprezentant Senecký a zajímavé je, že kouč láká k návratu do Edenu svého syna Lukáše.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Karel Jarolím udílí pokyny synovi Lukášovi. Sejdou se znovu ve Slavii?

Článek

Otec a syn by se chtěli znovu sejít v Edenu. Záložník Lukáš Jarolím se totiž nejpozději v létě chce vrátit ze Sieny domů, a tak ho kouč Karel Jarolím zkouší získat z Itálie již pro blížící se fotbalové jaro.

„Zatím to nevyšlo, ale před středečním zápasem jsem s ním mluvil. Lukáše nechce pustit trenér. Ještě to nevzdávám, dokud bude aspoň jiskřička naděje. Uvidíme, jak bude Siena hrát o víkendu. Šance je malá, ale pokusím se o to,“ řekl trenér v rozhovoru pro klubové stránky Slavie.

Do druhého poločasu prvního duelu na Kanárech nastoupil mezi tyče slovenský gólman Senecký, který vcelku nečekaně přišel na půlroční hostování z Ankaragücü. „Dobře víme, že je to kvalitní gólman. Už jsme se o něj zajímali před jeho odchodem do Turecka, tehdy to však realizovat nešlo,“ poukázal Jarolím.

Senecký bude jedničkou. A Romanovs...?

„V brance působí Senecký jistě. Doufám, že to tak bude i v lize. Má ambice jet na mistrovství světa, takže věřím tomu, že jeho příchod je dobrý tah. Když se nestane něco mimořádného, měl by být jedničkou,“ avizoval Jarolím jasně.

Ještě před odletem na soustředění byl jedničkou Lotyš Romanovs, jemuž měli krýt záda zkušený Vaniak a mladý Hanuš. Teď se ovšem zdá, že právě Romanovs bude v Edenu na jaře přebytečný...

Jarolíma trápí složení obrany, z níž krátkodobě vypadli tři zranění stopeři. K Hoškovi a Vomáčkovi přibyl i Kopic. „Je to opravdu složité, Benjamin je zraněný, Honza Hošek se léčí v Praze a Milan Kopic má problémy s achilovkou. Věřím tomu, že se všichni dají včas dohromady.“

Alespoň si tak kouč mohl otestovat mladého francouzského stopera Lafrance. „Byla na něm trochu cítit únava. Je to pro něj skok, je s námi pár dní. Má svůj potenciál, je to mladý kluk, bude to o práci s ním,“ zakončil Jarolím hodnocení pro klubový web.

Reklama

Související témata: