Hlavní obsah

Dva týdny před ligou kluby hledají ideální sestavu

PRAHA

Dva týdny před startem první fotbalové ligy finišují prvoligové kluby v herních zkouškách a na většinu z nich čekají předposlední přípravné zápasy. Na nejbližší víkend chystá utkání deset ze šestnácti prvoligových klubů, přičemž ty ostatní hrály své zápasy závěrem pracovního týdne nebo je mají na programu počátkem příštího. To platí o Ostravě, Slovácku, Slavii, Plzni, Českých Budějovicích a Olomouci.

Článek

Pro mnohé fotbalisty jsou nadcházející duely možná poslední možností získat šanci na základní sestavu pro ligový start, které se už trenérům krystalizují. Za týden už čekají na kluby generálky a složení týmů v nich se většinou od ligové premiéry příliš neliší.

Na některé české kluby čekají znovu zajímaví soupeři ze zahraničí. Jablonec (proti Tiraspolu), Liberec (Cracovia Krakow) a Mladá Boleslav (FK Moskva) ještě dokončují svá soustředění na Kypru, respektive v Turecku, Sparta se vydá za svým soupeřem do Žiliny, kde se už na start druhého týmu české ligy hodně chystají. Se slovenským soupeřem se střetne také Brno se Senicou, na jejíž lavičce si odbude trenérskou premiéru Radim Nečas.

Zbývající kluby si za soupeře vybraly druholigové soupeře, což je případ Příbrami (Čáslav), Bohemians Praha (Most), Bohemians 1905 (Žižkov), Kladna (Vlašim) či Teplic (Dukla Praha).

Víkendový program prvoligových klubů:
Sobota 13. února:
14:00, Příbram - Čáslav, Žilina - Sparta,
15:00, Brno - Senica (Brněnské Ivanovice), Jablonec - Šeriff Tiraspol (na Kypru), Bohemians Praha - SIAD Most (na Proseku).
15:30, Liberec - Cracovia Krakow (na Kypru).
Neděle 14. února:
11:00, Bohemians 1905 - Žižkov (Horní Počernice), Kladno - Vlašim (v Blšanech),
14:00, Teplice - Dukla Praha,
15:00, Mladá Boleslav - FK Moskva (v Turecku).

Reklama