Hlavní obsah

Hokejová rivalita zasáhne i španělské soustředění plzeňských fotbalistů

BARCELO COSTA

Španělské soustředění plzeňské Viktorie je v plném proudu. Fotbaloví vyslanci západočeské metropole absolvují trénink za tréninkem, po prestižním duelu se Spartakem Moskva na ně navíc čeká další přípravný zápas proti dánskému celku FC Randers.

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský gólman Daněk a obránce Hájovský se během hokejového derby možná chytí pod krkem...

Článek

Program je nabitý, přesto si hráči plzeňské Viktorie na soustředění ve Španělsku čas na mimofotbalové aktivity najdou. „Základem je odpočinek na lůžku, ale jen spánek by se nám brzo omrzel. Spousta kluků má notebooky, já jsem si vzal tentokráte knihu,“ líčí pestrý program Tomáš Hájovský, který je také jednou z hlavních postav vzrůstající olympijské horečky. Očekávaný hokejový turnaj za účasti hvězd NHL totiž pro střední Evropu odstartuje především čtvrteční utkání mezi Českem a Slovenskem. A právě vysoký stoper spolu s útočníkem Markem Bakošem zastupují v kádru Plzeňanů zemi východních sousedů.

„Nejsem typ, který by se nějak hodně hecoval. Ani v případě našeho vítězství bych to nedal klukům moc sežrat. Přestože jsem si jistý, že při opačném výsledku bych si něco vyslechl,“ usmívá se urostlý obránce, který vyrostl v Lehotě pod Vtáčnikom.

„Hokej samozřejmě sleduji, je to vedle fotbalu nejoblíbenější sport v obou našich zemích. Teď mi trošku chybí čerstvé informace, ale vím od kluků, že máme zraněné Gáboríka se Šatanem. Bude to hodně těžké, Češi mají silný tým, ale byl bych špatný Slovák, kdybych nevěřil v úspěch,“ hodnotí ´Hajas´ šance obou rivalů a vzápětí musí snést trošku ironický úsměv svého spolubydlícího Tomáše Krbečka.

Utkání začíná v 6 hodin ráno, někteří fotbalisté chystají o něco dřívější budíček. „Rád se podívám, je to přece jen hodně specifický duel,“ těší se Hájovský, ale vzápětí vylučuje uzavřené sledování ve slovenské skupině. „S Bakym jsme se na ničem takovém nedomlouvali. Rivalitu nijak nehrotíme, naopak se rád podívám s českými spoluhráči, bude větší sranda.“

Ať jsme spolu ve finále, přeje si Daněk

Svoje slova o především přátelském vnímání hokejového souboje potvrdí slovenský obránce také o pár minut později, kdy se mu při focení jen stěží daří nasadit „bojovný výraz“. To Michal Daněk v červených barvách českého národního týmu si počíná mnohem aktivněji. Sám si dokonce nasazuje rukavice a vymýšlí další a další soubojové pozice. „Hajas by si taky mohl lehnout a já si nad něj stoupnout jako úspěšný lovec,“ směje se strážce plzeňské svatyně, ale vzápětí již o poznání vážněji dodává: „Budu samozřejmě držet palce našim klukům a věřím ve vítězství 4:1. Na druhou stranu, v dalším průběhu turnaje budu fandit také slovenskému týmu. A pokud bychom my vypadli, budu právě Slovensku přát co možná nejlepší umístění.“

Také plzeňský gólman plánuje drobné porušení spánkového režimu a na utkání si přivstane. „Ani nevím, zda tady zápas chytneme, ale určitě bych to nechtěl propásnout. Zápas si užijeme, ale jak říkám – v celém turnaji budu držet palce oběma týmům. Takže tady ´Hajas´ zůstane soupeřem jen na ty tři hodiny našeho vzájemného zápasu. A pak možná ve finále,“ končí se smíchem Daněk.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články