Hlavní obsah

Slavia zachránila remízu s Hradcem Králové až v závěru

PRAHA

Jen remízu 1:1, kterou navíc zachránili až v závěru, uhráli fotbalisté Slavie Praha v přípravném utkání s Hradcem Králové. Na umělé trávě v Edenu ve středu vedl druholigový tým po gólu Pilaře z 46. minuty, za domácí vyrovnal až dvě minuty před koncem Ivanovski.

Foto: Právo

Slávistický fotbalista Stanislav Vlček - ilustrační foto.

Článek

Po návratu ze soustředění z Kanárských ostrovů pocítili obhájci titulu značný teplotní rozdíl a hlavně se museli vyrovnat s hrou na umělé trávě. Slavia sice měla většinu času převahu, ale v koncovce byla bezradná.

Ve stoperské dvojici nastoupil vedle Hubáčka poprvé Ragued a nevedl si na tomto postu špatně. Do největších šancí se za první poločas dostali Šenkeřík a Vlček, ale ani jeden z nich neuspěl.

Naopak hned po změně stran utekl po pravé straně Pilař a na jeho křížnou střelu Vaniak nedosáhl. Slavia dobývala obranu soupeře marně, až těsně před koncem po akci Mikuly technickým obloučkem odvrátila prohru nová makedonská posila Ivanovski.

"Situace jsme si vytvořili, chybělo ale přesnější zakončení a více důrazu. Převahu jsme měli, ale chyběla pohotovost. Na pozici stopera jsme vyzkoušeli Trappa i Ragueda, v případě nouze by to mohla být náhrada," řekl kouč Slavie Karel Jarolím. Ve středu hřiště chyběl Slavii tvořivý hráč, přesto se Belaid do kádru zatím nevrátil. "Pořád je to náš hráč, ale každopádně se bude muset nejprve dostat stavu, aby byl připraven nastoupit. Bude záležet jen na něm, jak se k tomu postaví," uvedl Jarolím.

Generálku před ligou sehrají slávisté v sobotu na Strahově od 14:30 proti Ústí nad Labem.

České Budějovice porazily druholigovou Jihlavu

Fotbalisté Dynama České Budějovice porazili v přípravném utkání v Hluboké nad Vltavou druholigovou Jihlavu vysoko 4:1. O svém vítězství rozhodli třemi góly v rozmezí osmi minut hned po změně stran. Jihlava držela krok a vyrovnanou partii se zkušenějším protivníkem téměř celý úvodní poločas.

Tři minuty před přestávkou otevřel skóre po chybě jihlavské obrany Stráský a po pauze už hosté nestačili odolávat náporu soupeře. Budějovice postupně zvýšily svůj náskok gólem Volešáka, vlastní brance jihlavského obránce Karlíka a trefě Ondráška. Jihlava stačila pouze v 59. minutě snížit, když se z protiútoku prosadil bosenský útočník Mešanovič, který na Vysočinu přišel na hostování z Jablonce.

Budějovičtí fotbalisté se představili v domácím prostředí po návratu ze soustředění na Slovensku. Trenér Jaroslav Šilhavý ještě nezařadil do sestavy Benáta s Mezlíkem, kteří už jsou po zranění v plné přípravě, a chyběl také dlouhodobě zraněný Jarabica.

Ostravu proti diviznímu soupeři zradila muška, vyhrála jen 2:0

S hubeným dvoubrankovým vítězstvím se proti diviznímu Valašskému Meziříčí musel spokojit Baník Ostrava. Kromě gólů Lukáše Vydry a Miloslava Strnada z penalty na vyhřívané trávě ve Vítkovicích ještě další pokutový kop a spoustu šancí neproměnili.

Po návratu ze soustředění v Turecku dal trenér Miroslav Koubek důvěru dvěma jedenáctkám. Ta zahajovací se v první půli proti snaživému a zataženému soupeři neprosadila tak výrazně jako silnější sestava po změně stran. Jedna akce se přesto ujala. Vydra si seběhl za obranu na kolmou přihrávku Zehera a překonal brankáře. Druhý gól mohl záhy přidat Zeher, ale gólman vystihl směr jeho penalty a míč vyrazil.

Rozdíl tří soutěží se projevil až ve druhém poločase. Ze hry na jednu bránu však favorit nedokázal vytěžit víc než trefu Strnada, který 20 minut před koncem proměnil pokutový kop za ruku v šestnáctce. Skóre už se navzdory drtivé převaze Ostravy nezměnilo: Bolf trefil břevno, Lička těsně minul šibenici. Varadi s Mičolou kombinovali před osamoceným brankářem tak dlouho, až Varadi z několika kroků přestřelil.

"Byl to typický přípravný zápas, ale s naší produktivitou nemůžu být spokojený," uvedl ostravský kouč Koubek, který nad některými zahozenými šancemi nevěřícně kroutil hlavou. "Někdy bylo až úsměvné, co hráči dokázali zahodit. Chybělo více soustředěnosti, bylo to někdy až moc lehkovážné. Teď je to o vyladění formy," dodal Koubek.

Brno zdolalo HFK Olomouc 4:1

Brno porazilo v přípravě HFK Olomouc 4:1. Po celé utkání mělo výraznou převahu a vedle gólů ještě dvakrát trefilo tyčku.

Ovšem první branku si osmý celek třetí nejvyšší soutěže MSFL vstřelil sám. Obránce Lukášek poslal malou domů brankáři Aleksijevičovi, který místo do míče kopl pouze do trávníku. "Takovou branku jsem dlouho neviděl. I když ji inkasoval můj tým, tak jsem se musel smát," řekl trenér HFK a bývalý kouč Brna Petr Uličný, jenž v minulém týdnu oslavil 60. narozeniny. "Dostal jsem před zápasem od kapitána Trousila za celý brněnský tým dvanáctiletou whisky. Z té jsem měl radost. Ale potom už nás Brňané nešetřili," uvedl Uličný.

Další branky už padaly po vydařených akcích. V prvním poločase se trefil po pěkné Doškově přihrávce Chlup, po přestávce si Hodek položil olomouckého brankáře, kterého technickou střelou přehodil. Olomouc snížila těsně před pauzou brankou Zedníčka. Skóre uzavřel v 71. minutě Dostálek technickou střelou z osmnácti metrů.

Přípravné fotbalová utkání:
Slavia Praha - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 88. Ivanovski - 46. Pilař. Rozhodčí: Franěk.
Sestava Slavie:
I. poločas: Senecký - Krajčík, Ragued, Hubáček, Trubila - Grajciar, Trapp, Koreš, Hloušek - Vlček, Šenkeřík.
II. poločas: Vaniak - Mikula, Lafrance, Hubáček, Trubila - M. Černý, Vaněk, Janda, Hloušek (70. Starý) - Ivanovski, Kysela.
Dynamo České Budějovice - Vysočina Jihlava 4:1 (1:0)
Branky: 42. Stráský, 53. Volešák, 55. vlastní Karlík, 61. Ondrášek - 59. Mešanovič.
Sestava Č. Budějovic: Kučera (46. Křížek) - Leština (46. Laštovka), Horejš, Hunal, Krob - Otepka, Černák, Riegel (46. Hudson), Volešák - Sedláček (46. Ondrášek), Stráský.
Baník Ostrava - Valašské Meziříčí 2:0 (1:0)
Branky: 32. Vydra, 70. Strnad z pen. Rozhodčí: Býma. Diváci: 150.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Buček - Varadi, Neuwirth, Coufal (30. Bolf), Zawada - I Hjong-Sang, Frydrych, Wojnar - Kraut, Zeher, Vydra.
II. poločas: Baránek - Řezník, Neuwirth (61. Coufal), Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Lička - Varadi, Strnad, Mičola.
1. FC Brno - HFK Olomouc 4:1 (2:1)
Branky: 5. vlastní Lukášek, 25. Chlup, 64. Hodek, 71. Dostálek - 45. Zedníček.
Sestava Brna: Bureš - Križko (60. Pašek), Dvorník, Trousil, Husár (81. Michna) - Chlup (55. Dostálek), Křeček, Polách (69. Borák) - Hodek, Došek (81. Šamánek), Kalabiška.
Viktoria Plzeň - FC Randers (Dán.) 3:1 (3:0)
Branky: 20. a 33. Střihavka, 25. Kolář - 79. König. Hráno ve Španělsku.
Sestava Plzně: Daněk (60. Houdek) - Ševinský (46. Limberský), Bystroň (46. Navrátil), Hájovský, Jiráček - Kolář, Rezek (70. Bakoš), Rýdel (60. Krbeček), Leckajs - Darida (70. Rajtoral), Střihavka (60. Vaněček).

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice