Hlavní obsah

Od Kodaně k Bohemce, Sionko se vrací na Letnou. Definitivně

PRAHA

Po dvou měsících se znovu představí na trávníku Generali Areny. Tentokrát však ne v dresu FC Kodaň, ale v rudém triku domácí Sparty. Fotbalista Libor Sionko stvrdí v ligové generálce proti klokanům svůj zápasový návrat na Letnou. Zřejmě definitivní. „Když už jsem se vrátil domů, chtěl bych dokopat kariéru ve Spartě,“ říká.

Foto: sparta.cz

Libor Sionko během autogramiády, při níž hráči Sparty nabízeli fanouškům také permanentky na jaro.

Článek

Byl u toho, když fotbalisté FC Kodaň v polovině prosince slavili na úkor Sparty postup do jarní části Evropské ligy. To ještě záložník Libor Sionko oblékl na Letné dres dánského mistra. Brzy poté se však začal realizovat jeho přestup. Když se rozhodl, že oželí zbytek lukrativní smlouvy, kterou v Kodani měl, byl jeho návrat do Sparty zpečetěn.

„Ve fotbale nemáte nikdy nic jistého. Ale když už se vracím domů, tak první myšlenka je, že bych chtěl kariéru dokopat ve Spartě. Žádné zaječí úmysly do zahraničí už nemám,“ ujišťuje Sionko, který Letnou opustil začátkem roku 2004 a pak vystřídal GAK Graz, Austrii Vídeň, Glasgow Rangers a FC Kodaň.

Usměvavý rychlonožka vždy patřil k oblíbencům sparťanských fanoušků. Potvrzuje to i anketa na klubovém webu, na kterou ze zimních posil se příznivci nejvíc těší. Vede Sionko se 44% hlasů, za ním se seřadili Brabec (26%), mladík Krejčí (19%) a Lačný (10%).

Libor Sionko (vlevo) hrál ještě v prosinci proti Spartě za FC Kodaň.foto: Právo/Petr Horník

Stěhování dokončí manželka

„Na generálku se těším. Hlavně že budeme hrát na přírodní trávě a ne na umělce. Tu nemá nikdo rád, teď už se bude hrát pořádný fotbal,“ říká Sionko před zápasem s Bohemians 1905.

Poslední dva měsíce měl hodně hektické. Jednání o přestupu, stěhování z Dánska, do toho tvrdá zimní příprava a soustředění... „Pokud se nepřesouváte jen o 50 kilometrů, tak je hektický každý přestup. Přestěhovaní úplně nejsme, v Dánsku ještě máme dům a manželka tam poletí všechno finalizovat,“ říká fotbalista, který už s kočováním po Evropě nasbíral bohaté zkušenosti.

Do sparťanské přípravy naskočil až po kondičním soustředění, takže při fyzických testech nedosáhl výsledků, na jaké býval zvyklý. Po herním soustředění ve Španělsku se cítí mnohem lépe. „Myslím, že teď už by testy dopadly dobře. Jsem nachystaný na celých 90 minut. Pořád jsme ještě v přípravě. Některé věci se nám daří, jiné musíme zlepšit. Věřím, že formu vyladíme přesně na první ligový zápas s Příbramí,“ ujišťuje Sionko, že s útokem na titul to jeho tým myslí vážně.

Po letech zase doma

Zkušený internacionál by se rád vrátil také do reprezentace. V týdnu byl jedním ze sparťanských hráčů, kteří se zapojili do tří autogramiád spojených s prodejem permanentních vstupenek na jaro. „Účastnil jsem se takových akcí i na svých zahraničních štacích, je to běžné. V cizině jsem akorát někdy přesně nerozuměl, komu mám autogram věnovat. Museli mi jméno spelovat a vypadalo to trochu hloupě. To tady nehrozí,“ libuje si Sionko, že je po letech zase doma.

Program víkendových generálek ligových týmů
Sobota
Sparta - Bohemians 1905 (16:00), Slavia - Ústí nad Labem (14:30 na Strahově), Slovan Bratislava - Slovácko (14:00), Ostrava - Třinec (14:30), Brno - Uničov (15:00 v Brněnských Ivanovicích), Žižkov - Příbram (17:00), Viktoria Plzeň - Metalurg Záporoží (16:00 ve Španělsku).
Neděle
Jablonec - Sokolov (15:00, Nymburk), Bohemians Praha - Sokol Ovčáry (18:15 na Strahově), Olomouc - Frýdek Místek (15:00), Kladno - Varnsdorf (14:00), Mladá Boleslav - Liberec (17:00), České Budějovice - Třeboň (15:00), Teplice - Česká Lípa (15:00).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články