Hlavní obsah

Premiéra a gól, sparťan Franz vypravil na Letnou střelce Lačného

PRAHA

Šlo sice jen o generálku na ligu, přesto bude mít nová posila fotbalové Sparty na čem stavět. Slovenský útočník Miloš Lačný rozhodl zápas s Bohemians 1905 jediným gólem a naznačil přednosti, kvůli nimž ho Pražané koupili. Z Ružomberku, kde ho naposledy trénoval kovaný sparťan František Straka. „Hned mu napíšu,“ zubil se spokojený útočník.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nová sparťanská posila se uvedla gólem. Miloš Lačný (vpravo) se raduje společně s Bonny Wilfriedem.

Článek
Fotogalerie

Prošel rukama dvou sparťanských trenérů, a tak neskončil v Celtiku Glasgow, ale na Letné. Michal Bílek a František Straka mohli po zkušenostech z Ružomberku svému bývalému zaměstnavateli na adresu Miloše Lačného poradit jediné: „Kupte ho!“

Trýzeň prvního gólu z nadaného útočníka spadla hned v prvním utkání na letenském stadiónu. Naskočil si na Zemanův rohový kop a hlavou skóroval. „Přišel jsem do Sparty hrát a udělám všechno, abych se v sestavě udržel. Vstřelený gól by mi měl pomoci. Jsem rád, že jsem na něj nečekalo dlouho,“ liboval si jedenadvacetiletý talent.

„Dát gól hned v premiéře, to se každému nepodaří. V přípravě nebyl Miloš úplně fit a působil dost nervózně. Pro jeho vnitřní zklidnění je tedy vstřelený gól důležitý,“ kvitoval kouč Jozef Chovanec.

Jedna z prvních esemesek poletí za Strakou

Spokojený může být na dálku i Franz Straka. Zdá se, že z Ružomberku vypravil na Letnou zajímavý expres. „Určitě teď trenérovi napíšu. Při přestupu do Sparty mi dal několik rad, do fotbalu i do života. Především že Sparta je o něčem jiném než Ružomberok, což už poznávám sám,“ líčí slovenský útočník.

Pokud by prožil výjimečné jaro, ještě by se teoreticky mohl zapojit do nominační bitvy o start na mistrovství světa v Jihoafrické republice. „Pokud se mi bude dařit, tak mám dveře otevřené. Ovšem abych pravdu řekl, s myšlenkami na Afriku jsme do Sparty nepřestupoval. Jsem členem slovenské jedenadvacítky. S ní jsem rozehrál kvalifikaci, takže především s ní chci uspět a někam postoupit,“ nedělá si zatím přehnané ambice.

Chovanec mátl příbramské zvědy

Výkon Sparty ještě nebyl zdaleka optimální. „Týden před prvním ligovým zápasem s Příbramí máme o čem přemýšlet. V žádný moment se na trávníku nesešla sestava, s níž v hlavě pro jarní premiéru počítám,“ uculoval se Chovanec, aby si snad zvědové nejbližšího protivníka nemysleli, že už vědí, na čem jsou...

Kromě toho, že zranění stále nepouští do hry Huška a Kladrubského, vyvstal v generálce ještě další problém. Po poločase odstoupil gólman Blažek. „Ze zmrzlých terénů má zraněný loket, což je pro brankáře dost nepříjemné. Musíme počítat i s tím, že Jarda možná za týden nebude moci nastoupit,“ avizoval letenský kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články